- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (25.04.2014, 18:35)
- Catalina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
MAE: Românii din misiunea OSCE din Ucraina nu sunt printre cei cu care Kievul a pierdut legătura
Membrii români ai misiunii de monitorizare a OSCE aflată în Ucraina nu se află printre observatorii cu care Ministerul ucrainean de Externe susţine că a pierdut legătura, informează MAE român.
Urmărește
390 afișări
MAE: Românii din misiunea OSCE din Ucraina nu sunt printre cei cu care Kievul a pierdut legătura (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Ministerul ucrainean de Externe a anunţat că a pierdut legătura cu membri ai misiunii militare a OSCE aflaţi în regiunea Doneţk, potrivit unor publicaţii ucrainene şi ruse.
Referitor la această informaţie, Ministerul Afacerilor Externe precizează, într-un comunicat, că "din informaţiile deţinute la acest moment, în incidentul menţionat nu sunt implicaţi observatori OSCE trimişi din partea României".
"Ministerul Afacerilor Externe urmăreşte cu cea mai mare atenţie evoluţia situaţiei şi se află în legătură permanentă cu Ambasada de la Kiev pe acest subiect, existând un contact direct, constant, cu membrii români ai misiunii de monitorizare a OSCE desfăşurate în teren", se arată în comunicatul MAE.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Totodată, Ministerul de Externe se declară "profund îngrijorat de posibilitatea ca pe teritoriul Ucrainei suverane şi independente, stat participant la OSCE, membri ai unei misiuni a organizaţiei pan-europene să fie, sub orice formă, ameninţaţi sau puşi într-o situaţie de risc".
Conform Kyiv Post, MAE ucrainean a anunţat că a pierdut legătura cu membrii misiunii OSCE din regiunea Doneţk, care ar putea să fi fost răpiţi de forţe teroriste. "Am primit informaţii potrivit cărora s-a pierdut legătura cu membri ai misiunii militare ai OSCE din regiunea Doneţk, care aparţine Ucrainei potrivit Acordului de la Viena", a declarat Evgheni Perebiynis, şefului Departamentului de comunicare al MAE ucrainean, citat de Ria Novosti.
Postul ucrainean de radio relatează că Perebiynis a declarat, în cadrul unui briefing, că aceştia "ar fi fost capturaţi de terorişti", potrivit unor informaţii preliminare.
Ministerul de Externe de la Kiev anunţase anterior că un grup de observatori condus de Germania a sosit, pe 21 aprilie, în regiunea de sud-est a Ucrainei, înlocuind o echipă olandeză.
În prezent, echipele OSCE îşi desfăşoară activitatea în nouă regiuni din Ucraina, inclusiv Doneţk şi Luhansk, unde prostele pro-federalizare au luat amploare în ultimul timp.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, pe 6 martie, după Consiliul European de la Bruxelles, că România are un rol în rezolvarea situaţiei din Ucraina, în acest sens aprobând în timpul Consiliului participarea cu personal la misiunea OSCE din această ţară.
"În timp ce mă aflam în Consiliu, am aprobat participarea cu personal la misiunea OSCE. Deocamdată, viabil este OSCE, deja am aprobat participarea cu experţi în intelligence şi vom vedea mai departe cu ce vom putea contribui, dar sigur vom avea un rol, pentru că am probat că suntem buni cunoscători ai situaţiei din Ucraina şi avem şi 400.000 de vorbitori de limbă română în Ucraina şi 650 de kilometri de frontieră", a spus Băsescu.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe