Mai multe petiţii, publicate pe site-ul Casei Albe, cer o INTERVENŢIE MILITARĂ a SUA în Ucraina

Numeroase petiţii au fost publicate, începând de săptămâna trecută pe site-ul Casei Albe, la secţiunea We the People, pentru a cere implicarea administraţiei Barack Obama în criza din Ucraina, unele dintre ele solicitând chiar o intervenţie militară a Statelor Unite.

Urmărește
337 afișări
Imaginea articolului Mai multe petiţii, publicate pe site-ul Casei Albe, cer o INTERVENŢIE MILITARĂ a SUA în Ucraina

Mai multe petiţii, publicate pe site-ul Casei Albe, cer o INTERVENŢIE MILITARĂ a SUA în Ucraina (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Una dintre petiţii cere explicit o intervenţie militară a Statelor Unite în Ucraina. Aceasta a fost iniţiată sâmbătă şi a strâns până în prezent 8.341 de semnături. Pentru a-şi atinge scopul, ea trebuie să mai strângă 91.659 de semnături până la 30 decembrie.

Pentru a primi un răspuns din partea Casei Albe, o petiţie trebuie să strângă 100.000 de semnături în 30 de zile, iar pentru a putea fi postată pe site-ul Casei Albe, aceasta trebuie semnată de 150 de persoane. După ce petiţia întruneşte numărul necesar de semnături, ea este introdusă pe o listă pentru a fi examinată de Casa Albă.

Petiţia cere administraţiei americane "să intervină militar în Ucraina". "Poporul ucrainean vrea să trăiască într-o comunitate europeană democratică şi vă cere ajutorul pentru construirea principiilor de bază ale democraţiei în ţara noastră", conchide textul.

O altă petiţie, iniţiată tot sâmbătă şi care a strâns 13.677 de semnături, cere ajutor militar Statelor Unite împotriva dictaturii din Ucraina. "Forţele speciale ucrainene au fost folosite împotriva protestatarilor paşnici fără avertizare, Piaţa Independenţei din Kiev a fost închisă toată noaptea cu toţi cei care se aflau acolo. După aceasta, multe persoane au fost rănite nejustificat", îşi explică textul ajutorul socilitat.

O altă petiţie, publicată sâmbătă, cere sprijinul administraţiei Obama pentru înlăturarea regimului actual, "prin toate mijloacele disponibile", inclusiv "folosirea forţei". "Preşedintele Ianukovici, Guvernul ucrainean şi Partidul Regiunilor (partidul guvernamentale, n.red.), folosind CORUPŢIA şi încălcând legile, s-au îmbogăţit în timp ce poporul trăieşte în sărăcie", afirmă textul, semnat de 6.735 de persoane.

O altă petiţie, iniţiată sâmbătă, când în centrul Kievului au avut loc ciocniri violente între forţele de ordine şi protestatari, cere "unităţi de menţinere a păcii şi observatori internaţionali". Până luni după-amiaza, aceasta strânsese 7.137 de semnături.

O altă petiţie, cere sprijin administraţiei Obama pentru "îndepărtarea paşnică a actualului Guvern" ucrainean. "Actualul Guvern al Ucrainei este corupt şi nu se gândeşte la popor", afirmă documentul, publicat vineri, adăugând că "numeroase persoane trăiesc sub pragul sărăciei, în timp ce oficialii şi familiile lor sunt deasupra legii".

"Preşedintele Ucrainei şi partidul de guvernământ fură masiv de la bugetul de stat, înşală poporul şi şi-a demonstrat în mod repetat atitudinea faţă de acesta. Ei nu îşi îndeplinesc datoria", continuă petiţia, care cere ajutorul SUA pentru "înlăturarea în mod paşnic a actualului Guvern, organizarea de alegeri democratice pentru un nou Parlament şi aducerea în faţa justiţiei a tuturor celor responsabili" de aceste nereguli. Textul a fost semnat de 60.536 de persoane.

Dar petiţia care a strâns cel mai mare număr de semnături (129.332, întrunind deja pragul necesar pentru a fi examinată de Casa Albă) este cea care cere "impunerea unor sancţiuni personale preşedintelui Ucrainei, Viktor Ianukovici, şi membrilor Cabinetului de Miniştri".

"La 21 noiembrie 2013, Cabinetul de Miniştri al Ucrainei a adoptat o rezoluţie care suspendă procesul de pregătire pentru încheierea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Noi nu putem accepta ca preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, şi Guvernul său să nege poporului ucrainean dreptul de a se apropia de civilizaţia occidentală", afirmă petiţia, iniţiată marţi, înainte de summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius.

Documentul cere impunerea unor sancţiuni împotriva lui Ianukovici şi a miniştrilor săi, dacă acesta nu semnează Acordul de Asociere cu UE. Sancţiunile ar trebui să includă interzicerea accesului lor pe teritoriul UE şi al Statelor Unite şi îngheţarea conturilor bancare ale companiilor afiliate acestora.

Luni după-amiaza, petiţia încă nu primise un răspuns din partea Casei Albe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici