- Home
- Externe
- DAMASC, (13.02.2018, 02:21)
- Mircea Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mai mulţi cetăţeni ruşi, ucişi în luptele din estul Siriei împotriva forţelor rebele susţinute de SUA - organizaţii din Rusia
Mai mulţi cetăţeni ruşi au murit în cursul luptelor de săptămâna trecută din estul Siriei, unde coaliţia coordonată de SUA a bombardat forţe loiale regimului de la Damasc care au atacat poziţii ale unei alianţe arabo-kurde sprijinită de Washington, au anunţat organizaţii din Rusia.
Urmărește
2467 afișări
Mai mulţi cetăţeni ruşi,ucişi în luptele din estul Siriei împotriva forţelor rebele susţinute de SUA
Vladimir Loginov, un cetăţean rus în vârstă de 52 de ani, din regiunea Kaliningrad "a murit într-o bătălie inegală în zona Deir Ezzor din Siria", potrivit unui comunicat al Uniunii Cazacilor Baltici din Kaliningrad, citat de site-ul postului France 24.
În comunicat se mai afirmă că Loginov "apăra eroic patria noastră" în momentul în care a fost ucis, pe data de 7 februarie.
Atamanul (liderul) cazac local Maksim Buga a declarat pentru presă că Loginov lucra ca genist voluntar în Siria alături de alţi cazaci încă de la sfârşitul anului trecut.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Ciolacu a prezentat în Parlament programul de guvernare: Vom avea un an economic dificil
-
Guvernul Ciolacu vrea să elibereze Bucureştiul: În următorii 4 ani vrea să termine A0 alături de drumurile radiale. Pariul cel mare? Misiunea de a termina loturile lipsă de pe A1, A3, A7 şi A8, adică două autostrăzi care să treacă munţii – Carpaţii Meridionali dar şi cei Orientali
-
Nicuşor Dan anunţă că nu renunţă la candidatura la preşedinţie
Buga nu a oferit detalii despre lupta în care Loginov şi-a pierdut viaţa, însă a avut loc în aceeaşi zi în care avioane ale coaliţiei coordonate de SUA au bombardat forţe loiale regimului de la Damasc în provincia Deir Ezzor, după ce acestea au atacat poziţii ale Forţelor Democratice Siriene, o alianţă arabo-kurdă sprijinită de Washington.
În momentul respectiv, Ministerul Apărării de la Moscova a transmis că în zona respectivă nu se află niciun militar rus.
Pe de altă parte, potrivit informaţiilor din mai multe surse, mai mulţi cetăţeni ruşi luptă în Siria ca mercenari pentru o compania privată de securitate, numită Wagner.
Un alt cetăţean rus, Kirill Ananyev, a fost, de asemenea, ucis în Siria pe data de 7 februarie, a anunţat organizaţia naţionalistă Other Russia pe pagina sa de pe reţeaua de socializare VK.
Ananyev a fost ucis "în luptă pe Eufrat, lângă oraşul sirian Khsham", a precizat organizaţia.
Conflict Intelligence Team, un grup de activişti care monitorizează reţelele sociale pentru informaţii despre ruşii prezenţi în Siria, a comunicat că cel puţin alţi trei ruşi au murit în Deir Ezzor pe data de 7 februarie.
Coaliţia coordonată de SUA a bombardat în cursul nopţii de 7 spre 8 februarie forţe proguvernamentale siriene, în estul Siriei, argumentând că astfel a fost respins un "atac neprovocat". Conform unor surse, atacul coaliţiei s-a soldat cu moartea a aproximativ 100 de membri ai forţelor loiale regimului de la Damasc.
Forţele proguvernamentale siriene "probabil încercau să ocupe sonde de petrol din zona Khusham", în provincia Deir al-Zor, a explicat un oficial american, sub protecţia anonimatului.
Moscova a cerut explicaţii pentru atacul coaliţiei coordonate de Washington, acuzând că "prezenţa militară ilegală a Statelor Unite în Siria are rolul de a prelua controlul asupra activelor economice, nu de a combate reţeaua teroristă Stat Islamic".
Rusia şi Iranul sunt principalii susţinători ai Administraţiei Bashar al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente şi teroriste.
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:15
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Prima unitate a Legiunii Ucrainene instruită în Polonia a fost desemnată în Ucraina / Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul
-
astăzi, 18:04
Ciolacu a prezentat în Parlament programul de guvernare: Vom avea un an economic dificil