- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (22.10.2024, 13:25)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mai mulţi deţinuţi din Marea Britanie vor fi eliberaţi mai devreme pentru a reduce supraaglomerarea
Guvernul va elibera mai devreme încă 1.100 de deţinuţi, ca parte a planului său de urgenţă pentru a reduce supraaglomerarea închisorilor din Anglia şi Ţara Galilor, potrivit BBC.
Urmărește
143 afișări
Mai mulţi deţinuţi din Marea Britanie vor fi eliberaţi mai devreme pentru a reduce supraaglomerarea
Infractorii care execută pedepse mai mari de cinci ani vor fi eliberaţi condiţionat după ce şi-au petrecut 40% din timp în spatele gratiilor, un plan care îi exclude pe cei condamnaţi pentru violenţă gravă, infracţiuni sexuale şi terorism.
Cea de a doua tranşă de eliberări de urgenţă începând cu luna septembrie are loc în timp ce miniştrii lansează o revizuire majoră a sentinţelor, care va conduce probabil la noi forme de pedeapsă în afara închisorilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
Revizuirea urmăreşte să reducă supraaglomerarea şi ar putea conduce la acordarea judecătorilor de competenţe pentru a condamna persoanele la „închisoare în afara închisorii” cu o formă de arest la domiciliu.
Ministrul Justiţiei, Shabana Mahmood, a declarat că doreşte să se asigure că eliberările de urgenţă „nu se vor mai întâmpla niciodată”.
Ea a descris iniţiativa drept „cea mai bună oportunitate de a stabili o nouă traiectorie”.
Mahmood a declarat pentru emisiunea Today de la BBC Radio 4 că speră ca revizuirea să creeze un sistem în care „există un loc în închisoare pentru toţi cei care trebuie să fie închişi şi în care extindem gama de pedepse şi în afara închisorii”.
Eliberările anticipate de marţi reprezintă a doua parte a planului de urgenţă anunţat de miniştri la câteva zile după alegerile generale, în contextul în care oficialii au avertizat că închisorile rămân fără spaţiu. Planul eliberează 5.500 de locuri în Anglia şi Ţara Galilor prin eliberarea unor infractori, care vor fi monitorizaţi în baza unei licenţe în comunitate, după 40 % din pedeapsa lor în spatele gratiilor, faţă de 50 % în mod normal. Mulţi dintre cei care vor părăsi închisorile marţi vor proveni din închisori deschise, ceea ce înseamnă că au lucrat în vederea reabilitării.
Populaţia carcerală a crescut cu aproximativ 4.500 de persoane pe an - mai repede decât au construit guvernele anterioare noi celule.
Ministrul justiţiei a declarat că guvernul laburist va construi 14.000 de spaţii promise, dar care nu au fost realizate de conservatori - dar ea a dorit, de asemenea, să schimbe modul în care funcţionează condamnarea pentru a preveni repetarea crizei supraaglomerării.
„Avem acum ocazia să remodelăm şi să reproiectăm cum arată pedeapsa în afara unei închisori”, a spus ea.
„Oamenii trebuie să ştie şi să creadă că există consecinţe pentru încălcarea legilor noastre”, a adăugat ea.
Revizuirea va fi condusă de David Gauke, un fost ministru conservator al justiţiei, care a susţinut mult timp reforma.
Raportul său, aşteptat în primăvara anului viitor, va examina înlocuirea pedepselor scurte cu închisoarea cu noi forme de pedeapsă comunitară şi utilizarea tehnologiei pentru a îmbunătăţi reabilitarea.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Arma ce ar putea pune capăt războiului cu drone. Va costa echivalentul a 60 de lei per lovitură
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe