Mai mulţi oamenii au murit în somn sau pe terase după ce au inhalat gazul toxic scurs de la o centrală chimică din India

Cel puţin 11 persoane au fost confirmate decedate şi alte sute au fost spitalizate după o scurgere de gaze la o uzină din India, situată în apropierea unui sat cu cel puţin 3.000 de locuitori situat în apropiere de oraşul Visakhapatnam.

Urmărește
4333 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi oamenii au murit în somn sau pe terase după ce au inhalat gazul toxic scurs de la o centrală chimică din India

Mai mulţi oamenii au murit în somn sau pe terase după ce au inhalat gazul toxic scurs de la o centrală chimică din India

Cei mai mulţi dintre cei care şi-au pierdut viaţa erau în maşini sau stăteau pe terase în afara caselor lor când şi-au pierdut cunoştinţa. Alte victime au murit în somn, a declarat Mekapati Goutham Reddy, ministrul Industriilor, Comerţului şi Tehnologiei Informaţiei din Andhra Pradesh . El a adăugat trei dintre cei care au murit erau copii.

Aproape 1.000 de persoane au fost expuse direct la gaz şi au prezentat simptome, în jur de 25 fiind în stare critică, dar stabilă, scrie CNN citând autorităţile locale indiene.

Gazul a fost identificat ca stiren, un lichid inflamabil care este utilizat pentru a produce o varietate de produse industriale, inclusiv polistiren, fibră de sticlă, cauciuc şi latex.

"Când am ajuns la faţa locului, o mulţime de oameni zăceau inconştienţi şi am evacuat în jur de 1.000 de persoane şi i-am dus în grabă la spital", a spus Tej Bharath, un oficial al districtului Vishakhapatnam.

Poliţiştii care au intervenit au ajutat sute de persoane să plece din zonă cu ambulanţe, maşini de poliţie şi autobuze puse la dispoziţie de autorităţi, în timp ce restul au plecat cu maşinile personale.

Cel puţin 285 de persoane sunt acum în spitalele din oraş, acolo unde primesc tratament după ce au fost expuşi la gaz.

K Kanna Babu, directorul general al serviciilor de intervenţie, a declarat că primul apel privind scurgerea de gaze a fost primit în jurul orei 3:30 dimineaţa, iar echipele de intervenţie au putut acţiona corespunzător după ora 6 dimineaţa. El spune că mirosul era în continuare înţepător şi „a trebuit să aşteptăm o jumătate de oră înainte să putem intra şi să începem să evacueze oamenii".

Gazul a ieşit din hornul fabricii şi a fost transportat de vânt, a spus el.

În zona afectată locuiesc în jur de 10.000 de persoane, dintre care aproximativ 5.000 au fost evacuaţi.

Ce s-a întâmplat de fapt, miercuri noaptea

Autorităţile indiene au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs incidentul. Cer este că uzina, care este deţinută de compania sud-coreeană LG Chem, se pregătea să redeschidă după ce restricţiile impuse de pandemia de coronavirus au fost ridicate. Scurgerea de gaz s-a produs în timpul procesului de reluare a operaţiunilor.

Angajaţii de la uzină au descoperit că scurgerea a provenit de la un rezervor de depozitare, unde substanţa chimică s-a transformat într-un gaz. Imediat ce a fost identificată sursa, s-a trecut la neutralizarea ei, proces realizat în mai puţin de o oră.

Un reprezentant al companiei sud-coreene care deţine uzina, spune că ar fi trebuit să se declanşeze alarma în momentul scurgerii substanţei, dar acest lucru se întâmplă doar în cazul formei lichide, nu şi sub formă de vapori.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici