Mai mulţi politicieni europeni consideră că este necesară impunerea unor noi sancţiuni Rusiei

Publicat: 28 11. 2018, 05:46
Actualizat: 14 02. 2020, 16:24

Ambarcaţiuni ale Serviciului Federal rus de Securitate (FSB) au deschis focul spre trei nave militare ucrainene, capturându-le şi arestând 23 de membri ai echipajelor. Cele trei nave militare ucrainene se aflau în largul fostei provincii ucrainene Crimeea, anexată de Rusia în anul 2014.

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a transmis cancelarului german Angela Merkel, luni, că Moscova este pregătită să ofere mai multe detalii din perspectiva lor. Moscova susţine că Kievul provocat în mod intenţionat conflictul, cu scopul de a declanşa o criză.

Merkel, care a discutat de asemenea cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, a cerut reducerea tensiunilor şi iniţierea unui dialog.

Statele Unite au făcut apel Uniunii Europene să asiste Ucraina în conflictul său cu Rusia.

În acest context, Donald Trump a informat că ar putea anula întrevederea pe care ar fi trebuit să o aibă cu omologul său rus Vladimir Putin la summitul liderilor din G20, adăugând că „nu este de acord cu agresiunea”.

Norbert Roettgen, un aliat politic apropiat al cancelarului Angela Merkel, a declarat că Uniunea Europeană trebuie să impună sancţiuni mai stricte împotriva Rusiei.

Karin Kneissl, ministrul de Externe al Austriei, a informat că UE va lua în considerare impunerea unor noi sancţiuni după ce va analiza situaţia.

Polonia şi Estonia şi-au exprimat de asemenea susţinerea pentru impunerea unor noi sancţiuni asupra Moscovei.