Mai puţine sinucideri, dar mai multe agresiuni sexuale în armata americană

Numărul sinuciderilor din cadrul forţelor terestre americane a scăzut în 2011, o premieră din 2004, dar numărul agresiunilor sexuale a continuat să crească, a anunţat joi generalul Peter Chiarelli, numărul doi în ierarhia US Army.

Urmărește
199 afișări
Imaginea articolului Mai puţine sinucideri, dar mai multe agresiuni sexuale în armata americană

Mai puţine sinucideri, dar mai multe agresiuni sexuale în armata americană (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Circa 164 de militari în serviciu activ s-au sinucis, respectiv cu cinci mai mulţi decât în 2010. Dacă se adaugă însă sinuciderile comise de rezervişti şi membrii gărzii naţionale demobilizaţi, totalul trece de la 304 (în 2010) la 278, a declarat generalul Chiarelli, prezentând un raport cu privire la starea de sănătate mintală în cadrul armatei.

"Am început să nu mai stigmatizăm problemele de sănătate mentală, este absolut esenţial, în opinia mea, ca persoanele care au nevoie de ajutor să îl primească", a explicat generalul Chiarelli, care a salutat creşterea numărului de spitalizări în rândul militarilor care au gânduri suicidare.

Soldaţii sunt supuşi unei încercări dure din cauza anilor de conflict din Irak şi Afganistan, a rotaţiilor frecvente pe teren şi a stresului generat de lupte.

Numărul violurilor şi agresiunilor sexuale este însă în creştere, cu 2.290 de cazuri înregistrate în 2011, o creştere de 64 la sută faţă de 2006, a afirmat el. În şase cazuri din zece, autorii consumaseră alcool.

Victimele sunt în principal femei militari cu vârste cuprinse între 18 şi 21 de ani, în primele 18 luni de activitate şi aproape toate îşi cunosc agresorul.

Violenţele conjugale au crescut, de asemenea, cu o treime din 2006, iar violenţele împotriva copiilor sunt în creştere cu 43 la sută.

"Numeroase probleme de sănătate şi disciplină sunt legate" între ele, afirmă raportul.

Aproximativ 68 la sută dintre cei 33.000 de răniţi din Irak sau Afganistan au fost afectaţi de explozii sau suflul exploziilor, care pot determina traumatisme craniene. Aceste traumatisme sunt legate de dezvoltarea ulterioară a stresului posttraumatic (PTSD).

"O persoană care a fost diagnosticată cu PTSD are un risc de trei ori mai mare de a comite o agresiune împotriva partenerei sale. De aceea este esenţial ca stigmatizarea care însoţeşte stresul posttraumatic să fie eliminată şi oamenii să primească îngrijiri", a apreciat generalul Chiarelli.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici