"Vom anula toate deciziile care ar conduce la proclamarea independenţei. Vom utiliza toate metodele legale şi diplomatice pentru a anula o asemenea decizie", a declarat preşedintele, subliniind că Serbia nu recunoaşte decât legitimitatea ultimei rezoluţii (1244) a Consiliului de Securitate ONU.
"Atât timp cât această rezoluţie nu este înlocuită cu alta, va rămâne în vigoare", a completat premierul sârb Vojislav Kostuniţa, reamintind că "negocierile au început în cadrul Consiliului de Securitate şi, prin urmare, acolo trebuie să se şi încheie".
Anterior, preşedintele provinciei Kosovo, Fatmir Sejdiu, a anunţat că negocierile organizate în oraşul austriac Baden s-au încheiat fără ajungerea la un acord. "Vă anunţ cu regret că nu s-a ajuns la niciun acord cu Serbia", a spus Sejdiu în cursul unei conferinţe de presă.
"Dorinţa noastră este să construim un stat democratic, prin respectarea valorilor europene", a subliniat Sejdiu, precizând că "toţi cetăţenii noului stat vor avea drepturi egale, iar o atenţie deosebită va fi acordată minorităţilor".
La rândul său, viitorul premier kosovar Hashim Thaci şi-a exprimat regretul că nu s-a ajuns la un acord cu Serbia: "Negocierile între sârbi şi kosovari se încheie astăzi şi vom respecta calendarul până la 10 decembrie", data fixată de Naţiunile Unite pentru stabilirea statutului provinciei Kosovo.