- Home
- Externe
- LONDRA, (10.08.2022, 17:09)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Majoritatea bebeluşilor născuţi în Anglia şi Ţara Galilor în 2021 au fost în afara căsătoriei
Noile statistici arată că majoritatea bebeluşilor născuţi în Anglia şi Ţara Galilor în 2021 au fost în afara căsătoriei. Asta se întâmplă pentru prima dată din 1845, dar cifrele coincid cu blocajul COVID, când nunţile şi parteneriatele civile au fost imposibile, dar şi ilegale, potrivit Sky News.
Urmărește
376 afișări
Majoritatea bebeluşilor născuţi în Anglia şi Ţara Galilor în 2021 au fost în afara căsătoriei
Pentru prima dată de la 1845, mai mulţi copii s-au născut în afara căsătoriei în Anglia şi Ţara Galilor, în 2021.
Noile statistici arată că numărul celor născuţi de mame necăsătorite sau care nu erau într-un parteneriat civil a depăşit numărul celor născuţi de mame aflate în astfel de relaţii.
Cu toate acestea, statistica a coincis cu blocarea COVID-19, când nu au fost permise nunţile şi ceremoniile de parteneriat civil.
În Anglia şi Ţara Galilor au fost înregistrate 624.828 de naşteri în 2021, a precizat Oficiul Naţional de Statistică (ONS).
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Petrişor Peiu: Guvernul Ciolacu II începe cu austeritate
-
Diana Buzoianu, deputată USR: Nu am fugit de la guvernare, dar noi voiam nişte soluţii concrete
-
Revoluţia AI vine din China! DeepSeek V3 depăşeşte GPT-4 şi redefineşte limitele tehnologiei
Aceasta include 320.713 naşteri vii la femei care nu erau căsătorite sau într-un parteneriat civil atunci când au născut - 51,3% din total - comparativ cu 304.115 naşteri vii la părinţi căsătoriţi sau aflaţi în parteneriat civil.
Este pentru prima dată când se întâmplă asta de când a început realizarea acestor statistici, în 1845.
Dr. James Tucker, şeful departamentului de analiză a sănătăţii din cadrul ONS, a declarat că cifrele au urmat o „tendinţă pe termen lung de scădere a ratelor de căsătorie şi de creştere a numărului de cupluri care coabitează, observată în ultimele decenii”.
„Cu toate acestea, trebuie să fim precauţi în interpretarea cifrelor de astăzi, deoarece nu cunoaştem încă impactul total al pandemiei asupra statisticilor privind căsătoriile şi parteneriatele civile”, a adăugat el.
Cifrele arată, de asemenea, că rata de fertilitate a crescut pentru prima dată din 2012 - la 1,61 copii pe femeie în 2021, de la 1,58 în 2020.
Rata din 2021 a rămas totuşi sub cea din 2019.
Cele 624.828 de naşteri vii înregistrate în 2021 au reprezentat o creştere de 1,8% faţă de 2020.
Este prima creştere anuală a naşterilor vii din 2015, deşi aceasta rămâne sub numărul de naşteri înregistrate în 2019.
Iar ultimul an „rămâne în linie” cu tendinţa pe termen lung de scădere a numărului de naşteri vii de dinainte de pandemia de coronavirus, a precizat ONS.
Cifrele ONS se bazează pe înregistrările de naşteri, iar întârzierile înseamnă că unele naşteri din 2021 ar putea să nu fie acoperite.
Aceasta urmează datelor provizorii, bazate pe datele de notificare a naşterilor NHS, publicate de ONS în martie.
În cadrul creşterii globale a fertilităţii, ratele au scăzut în rândul grupurilor mai tinere şi au crescut la femeile mai în vârstă.
Cea mai mare scădere a fost în rândul femeilor şi fetelor sub 20 de ani (16%), în timp ce femeile cu vârste cuprinse între 35 şi 39 de ani au înregistrat o creştere a ratelor de fertilitate cu 5%.
Ratele de fertilitate au crescut în toate regiunile Angliei în 2021, cu excepţia Londrei şi a regiunii West Midlands.
Cifrele arată, de asemenea, că au existat 2.597 de naşteri morţi în 2021, o creştere cu 226 faţă de 2020.
Citește pe alephnews.ro: Netanyahu avertizează că atacurile aeriene asupra Yemenului vor continua, după ce șeful OMS a fost prins într-un atac mortal
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe