- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Majoritatea cetăţenilor lumii speră într-un acord asupra încălzirii globale
Aproximativ două treimi (65 la sută) dintre cetăţenii chestionaţi la nivel mondial speră în obţinerea unui acord internaţional privind lupta împotriva schimbărilor climatice, cu o puternică motivaţie în ţările emergente, conform unei anchete a Observatorului climatic al băncii HSBC.
Majoritatea cetăţenilor lumii speră într-un acord asupra încălzirii globale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
În Brazilia (86 la sută) şi în Mexic (83 de procente) această aşteptare este deosebit de puternică, iar în rândul ţărilor industrializate se remarcă doar Statele Unite (45 de procente), iar Franţa (73 la sută) şi Germania (70 la sută) par cele mai motivate, conform acestui studiu, dat publicităţii luni.
Această a treia anchetă anuală a "Observatorului HSBC asupra încrederii privind modificarea climatică", efectuată asupra unui număr de 12.000 de persoane din 12 ţări (1.000 de persoane din fiecare ţară), prezintă, totodată, o influenţă din partea crizei economice. Astfel, într-un an, schimbările climatice au trecut de pe cel de-al treilea loc pe locul patru între principalele preocupări.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Mexicul este, de altfel, singura ţară unde aceasta se situează pe primul loc, "poate pentru că populaţia are conştiinţa faptului că va suferi mai sigur efectele încălzirii decât ţările dezvoltate", afirmă Observatorul.
Dar cu excepţia Statelor Unite (42 de procente) şi Marii Britanii (45 la sută), peste jumătate dintre persoanele chestionate consideră că modificările climatice constituie o prioritate bugetară pentru state "tot atât de mult ca susţinerea economiilor naţionale". Cei mai convinşi de acest lucru sunt mexicanii (64 la sută), dar şi chinezii şi germanii (54 de procente).
La nivel global, 79 de procente dintre cei chestionaţi vor ca ţara lor să îşi ia angajamentul "să atingă sau să depăşească" un obiectiv de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră de la 50 la sută la 80 la sută, până în 2050.
Însă, în opinia unei persoane din trei, nici organizaţiile şi nici populaţiile nu iau măsurile necesare pentru a lupta împotriva încălzirii planetei.
HSBC a încheiat un "Parteneriat pentru Climat" pe cinci ani cu mai multe organizaţii, între care Fondul Mondial pentru Natură (WWF), pentru a "incita persoanele, companiile şi guvernele să acţioneze împotriva consecinţelor" schimbărilor climatice.
Ancheta a fost realizată online de Institutul Lightspeed, pe un eşantion format din câte 1.000 de persoane reprezentative din 12 ţări: Australia, Canada, Statele Unite, Germania, Franţa, Marea Britanie, dar şi Brazilia, China, Hong-Kong, India, Malaysia şi Mexic, în cazul cărora rezultatele sunt "reprezentative pentru populaţia care acces la Internet.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO