Majoritatea democraţilor îşi doresc un tandem Obama-Clinton

Aproape 55 la sută dintre democraţi îşi doresc ca, în cazul în care Barack Obama ar obţine învestitura democrată pentru alegerile prezidenţiale americane din noiembrie, să o aleagă pe rivala sa Hillary Clinton candidat la funcţia de vicepreşedinte, potrivit unui sondaj Gallup.

Urmărește
11 afișări
Imaginea articolului Majoritatea democraţilor îşi doresc un tandem Obama-Clinton

Majoritatea democraţilor îşi doresc un tandem Obama-Clinton (Imagine: Mediafax Foto)

Dar acest procent diferă în funcţie de democraţii care o susţin pe Clinton sau pe Obama. Potrivit sondajului Gallup, dat publicităţii marţi de către USA Today, 73 la sută dintre susţinătorii senatoarei de New York sunt favorabili unui "tandem" Obama-Clinton faţă de doar 43 la sută dintre simpatizanţii senatorului de Illinois care ar fi de acord cu acest lucru.

Clinton, mare favorită la alegerile primare democrate care au loc marţi în West Virgina (est), nu mai poate recupera diferenţa faţă de Barack Obama în ceea ce priveşte numărul delegaţilor.

Mai mult de o treime dintre democraţi (35 la sută) sunt de părere că Hillary Clinton ar trebui să abandoneze cursa pentru învestitura democrată, cu 12 la sută mai mult decât săptămâna trecută.

Dar 55 la sută dintre democraţi susţin că senatoarea de New York poate rămâne în cursă până la încheierea alegerilor primare din 3 iunie.

După alegerile primare din West Virginia, urmează cele de la 20 mai din Kentucky (centru-est) şi Oregon (nord-vest), apoi la 1 iunie cele din Puerto Rico şi 3 iunie din Montana (nord) şi Dakota de Sud (nord).

Sondajul Gallup pentru USA Today a fost realizat în perioada 8-11 mai pe un eşsantion de 537 de democraţi. Marja de eroare este de plus sau minus cinci puncte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici