- Home
- Externe
- BIRMINGHAM, (16.10.2012, 17:51)
- Iuliana Enache ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Malala Yousafzai, eroina din Pakistan, a fost transferată la un spital din Marea Britanie. Persoane care au pretins că sunt rude au încercat să o viziteze pe adolescentă
Tânăra pakistaneză, Malala Yousafzai, grav rănită de talibanii ostili luptei sale pentru dreptul la educaţie al tinerelor fete, a fost transferată luni la Birmingham (centrul Angliei), într-un spital pentru soldaţii răniţi în Afganistan.
Urmărește
981 afișări
Malala Yousafzai, eroina din Pakistan, a fost transferată la un spital din Marea Britanie. Persoane care au pretins că sunt rude au încercat să o viziteze (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Persoane care s-au recomandat drept rude ale tinerei pakistaneze rănite de talibani, au fost respinse la spitalul din Birmingham, unde primeşte îngrijiri medicale, a anunţat marţi instituţia, asigurând că "nu există îngrijorări" privind siguranţa ei, relatează AFP.
"Au fost, aş zice, incidente dezagreabile în această noapte", a explicat doctorul Dave Rosser.
"Din ceea ce am înţeles, mai multe persoane s-au prezentat afirmând că sunt membre ale familiei (tinerei) Malala (Yousafzai), iar noi ne-am gândit că nu spun adevărul şi au fost interceptate", a adăugat el.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
"Noi nu credem că siguranţa ei este ameninţată în vreun fel", a continuat medicul. "Noi credem că este vorba doar de nişte curioşi. Nu au putut merge prea departe" în spital.
Aceste persoane au fost interceptate dar nu au fost arestate, a precizat la rândul său un purtător de cuvânt al poliţiei locale care "anchetează asupra ceea ce s-a întâmplat".
Adolescenta, care a ajuns luni la bordul unui avion special din Pakistan, a fost internată într-o unitate de terapie intensivă a Queen Elizabeth Hospital, o instituţie specializată în tratarea rănilor de război.
"Pakistanul a organizat împreună cu Emiratele Arabe Unite transportarea (tinerei) Malala cu avionul în Marea Britanie", a afirmat într-un comunicat armata pakistaneză, care a preluat adolescenta în vârstă de 14 ani, devenită simbol al rezistenţei în faţa intoleranţei.
Plecarea sa nu a fost anunţată decât după decolare, deoarece "insurgenţii au ameninţat să o atace din nou", a precizat ministrul de Interne Rehman Malik.
Încă de la aterizarea avionului, tânăra a fost transferată cu ambulanţa la Queen Elizabeth Hospital din Birmingham. Întrebată despre eventuala prezenţă a gărzilor alături de ea, o purtătoare de cuvânt a biroului premierului britanic s-a mulţumit să precizeze că "dimensiunea (măsurilor de) securitate a fost luată în considerare".
Instituţia este foarte bine cotată în ceea ce priveşte tratarea răniţilor de război.
Citeşte şi:
Madonna şochează din nou: A făcut striptease şi a dedicat gestul său unei fetiţe care a fost împuşcată de talibani - VIDEO
Malala Yousafzai, care militează pentru dreptul la educaţie a fetelor, a fost victima unui atentat, săptămâna trecută, în Mingora, principalul oraş din valea Swat (nord-vestul Pakistanului). Adolescenta a fost rănită de două gloanţe, unul în cap şi altul în umăr.
Unul dintre cei doi bărbaţi înarmaţi care au interceptat autobuzul şcolar în care se afla aceasta a deschis focul asupra adolescentei, care era însoţită de colegi şi de tatăl ei, învăţător cunoscut pentru opoziţia sa faţă de talibani.
Atacul a fost revendicat de insurgenţii din Mişcarea talibanilor din Pakistan (TTP), ce are legături cu reţeaua Al-Qaida. Ei au afirmat că au luat-o drept ţintă pe Malala pentrul "rolul ei de pionier" în apărarea dreptului la educaţie al tinerelor fete şi din cauza criticilor sale dure la adresa lor.
Malala a fost prima laureată a premiului naţional pentru pace creat anul trecut în Pakistan, după ce s-a făcut cunoscută la vârsta de 11 ani denunţând pe un blog al BBC violenţele comise de fundamentaliştii talibani în regiunea sa între 2007 şi 2009.
Autorităţile pakistaneze au promis o recompensă de 100.000 de dolari pentru orice informaţie care să permită arestarea autorilor atacului.
Duminică, armata pakistaneză a menţionat "progrese regulate şi mulţumitoare" în restabilirea stării sale de sănătate. Fără a se putea pronunţa în privinţa unor eventuale sechele fizice, aceasta a precizat că pacienta are de acum nevoie de "îngrijiri prelungite pentru a se reface integral pe plan fizic şi psihologic", evocând şi necesitatea unor "îngrijiri neurologice".
Şeful diplomaţiei britanice William Hague a subliniat că lupta pentru educaţie dusă de tânăra Malala este "un exemplu pentru toţi" în întreaga lume, în cadrul unei reuniuni care a avut loc la Luxemburg.
Fostul premier britanic Gordon Brown, în prezent emisar special al ONU pentru educaţie, a anunţat lansarea unei petiţii la adresa www.educationenvoy.org "în vederea realizării visului (tinerei) Malala": şcolarizarea a 32 de milioane de fete private, în prezent, de dreptul la educaţie.
Atentatul a generat emoţie şi un puternic sentiment antitaliban în numeroase regiuni din Pakistan, ţară cu peste 180 de milioane de locuitori, devastată de intensificarea fundamentalismului religios.
Mii de persoane s-au reunit la acest sfârşit de săptămână la Karachi, principalul oraş din sud, pentru a o susţine pe tânăra Malala. Au fost rostite rugăciuni speciale pentru ea în moschei şi în şcolile din toată ţara şi chiar în Afganistanul vecin.
Condamnările atentatului au fost numeroase în străinătate. Preşedintele Barack Obama a calificat această agresiune drept "barbară şi laşă".
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe