Mandate de arestare pe numele şefului militar şi al fostului ministru al apărării din Rusia

  • Curtea Penală Internaţională a emis mandate de arestare pe numele şefului militar şi al fostului ministru al apărării din Rusia.
  • Ei sunt acuzaţi că au atacat ţinte civile din Ucraina şi că au comis crime de război şi crime împotriva umanităţii.
2994 afișări
Imaginea articolului Mandate de arestare pe numele şefului militar şi al fostului ministru al apărării din Rusia

Mandate de arestare pe numele şefului militar şi al fostului ministru al apărării din Rusia

Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis mandate de arestare pentru fostul ministru al apărării al Rusiei şi pentru şeful său de stat major, potrivit Sky News.

Instanţa îi acuză pe Serghei Şoigu şi pe generalul Valery Gerasimov de crime de război şi crime împotriva umanităţii.

Judecătorii consideră că există motive întemeiate să creadă că bărbaţii au fost responsabili pentru „atacurile cu rachete efectuate de forţele armate ruse împotriva infrastructurii energetice ucrainene” din 10 octombrie 2022 până cel puţin pe 9 martie 2023.

„În acest interval de timp, forţele armate ruse au efectuat un număr mare de lovituri împotriva numeroaselor centrale electrice şi substaţii în mai multe locuri din Ucraina”, a adăugat instanţa.

Decizia obligă cele 123 de state membre ale curţii să-i reţină pe cei doi şi să îi transfere la Haga pentru judecată dacă pun piciorul pe teritoriul lor.

În martie 2023, CPI a emis un mandat de arestare şi pe numele lui Vladimir Putin sub suspiciunea de deportare ilegală a copiilor şi transfer ilegal de persoane din Ucraina în Rusia.

De asemenea, CPI a emis un mandat de arestare pentru Maria Alekseyevna Lvova-Belova, comisarul rus pentru drepturile copilului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici