Mandatele de arestare a trei dintre suspecţii de la Londra şi Glasgow, prelungite până sâmbătă

Mandatul în baza căruia au fost deţinute trei dintre cele şapte persoane suspecte în cadrul anchetei privind atentatele dejucate din Londra şi Glasgow a fost prelungit până sâmbătă de justiţia britanică, a anunţat luni Scotland Yard, citat de AFP.

Urmărește
1 afișare

Mandatul de arestare poate fi prelungit fără ca cei trei să fi fost inculpaţi până la un total de 28 de zile, durata maximă prevăzută de legislaţia antiteroristiă britanică. O eventuală prelingire după ziua de sâmbătă ar necesita însă o nouă autorizaţie din partea unui judecător.

Cele trei persoane, încarcerate la Londra, sunt un bărbat în vârstă de 26 de ani şi o femeie de 27 de ani, care au fost arestaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o autostradă din Cheshire (nord-vest) precum şi un bărbat, în vârstă de 26 de ani, arestat duminică la Liverpool (nord-vest).

Bărbatul şi femeia arestaţi pe autostradă sunt un medic iordanian, Mohammed Jamil Abdelkader Asha, şi soţia sa, Dana, au precizat luni mai mulţi oficiali din Iordania, care şi-au păstrat anonimatul.

Mohammed Jamil Abdelkader Asha, care are paşaport iordanian şi este de origine palestiniană, este probabil cel care a plănuit operaţiunea, au adăugat oficialii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici