Mandatul Obamacare de a acoperi tratamentul pentru HIV şi testele de depistare a cancerului, evaluat

Administraţia preşedintelui Joe Biden va solicita luni unei curţi de apel din SUA să menţină un mandat federal care obligă asiguratorii de sănătate să acopere serviciile de îngrijire preventivă, inclusiv medicamentele pentru HIV şi analizele de depistare a cancerului, potrivit Reuters.

Urmărește
332 afișări
Imaginea articolului Mandatul Obamacare de a acoperi tratamentul pentru HIV şi testele de depistare a cancerului, evaluat

Mandatul Obamacare de a acoperi tratamentul pentru HIV şi testele de depistare a cancerului, evaluat

Mandatul privind îngrijirea preventivă, care acoperă o gamă largă de servicii alese de un grup de lucru federal, face parte din Legea privind îngrijirea la preţuri accesibile (Affordable Care Act - ACA) din 2010, numită adesea Obamacare, deoarece a fost susţinută de preşedintele de atunci, Barack Obama.

Argumentele programate luni în faţa unui complet de trei judecători de la Curtea de Apel a celui de-al cincilea circuit al SUA, cu sediul în New Orleans, provin dintr-un proces intentat de un grup de întreprinderi, inclusiv de operatorul de centre de wellness creştin Braidwood Management, cu sediul în Texas, care se opun obligaţiei de a asigura acoperirea profilaxiei preexpunere la HIV (PrEP).
Braidwood şi ceilalţi reclamanţi au dat în judecată în mod special pentru acoperirea obligatorie a PrEP, despre care au spus că le încalcă convingerile religioase prin faptul că încurajează homosexualitatea şi consumul de droguri.

Medicamentele PrEP aprobate în Statele Unite pentru a preveni infecţia cu HIV, care poate provoca SIDA, sunt produse de Gilead Sciences (GILD.O), deschide o nouă filă şi de ViiV Healthcare, un joint-venture al GSK (GSK.L), deschide o nouă filă, Pfizer (PFE.N), deschide o nouă filă şi Shionogi (4507.T), deschide o nouă filă.
Judecătorul districtual american Reed O'Connor din Fort Worth a mers în martie 2023 mai departe decât ceruseră reclamanţii, blocând guvernul federal să aplice mandatul pentru o gamă largă de servicii. O'Connor a constatat că legea dădea membrilor grupului de lucru care alege ce servicii ar trebui să fie acoperite prea multă putere pentru funcţionari care nu sunt numiţi de preşedinte şi confirmaţi de Senat, încălcând astfel Constituţia SUA.
Hotărârea lui O'Connor este în mare parte suspendată în temeiul unui acord între Braidwood şi administraţia Biden în timp ce se desfăşoară apelul, dar permite ca Braidwood însăşi să nu acopere PrEP.
În cazul în care hotărârea lui O'Connor este autorizată să intre în vigoare, asigurătorii ar putea să impună pacienţilor coplăţi şi deductibilităţi pentru serviciile preventive.
Hotărârea nu se aplică serviciilor pe care grupul de lucru le-a recomandat înainte de intrarea în vigoare a ACA în 2010, inclusiv screeningul pentru cancerul de sân.

Doi membri ai completului de judecată din cel de-al cincilea circuit, judecătorii Don Willett şi Cory Wilson, au fost numiţi de fostul preşedinte republican Donald Trump, iar cel de-al treilea, judecătorul Irma Carrillo Ramirez, a fost numit de democratul Biden.
O'Connor a mai atras atenţia în 2018 pentru că a anulat întregul Obamacare. Această hotărâre a fost în mare parte anulată de cel de-al cincilea circuit şi apoi complet anulată de Curtea Supremă a SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici