Manifestaţie de amploare în Columbia. Cel puţin 200.000 de persoane protestează faţă de reformele economice propuse de stat

Sute de mii de columbieni continuă mişcarea de protest faţă de inegalitatea şi lipsa de securitate din ţară, marţi, în capitala Bogota, după ce autorităţile au expatriat luni 60 de venezueleni, acuzându-i de instigarea la violenţă în cadrul demonstraţiilor, relatează site-ul agenţiei Dpa.

Urmărește
413 afișări
Imaginea articolului Manifestaţie de amploare în Columbia. Cel puţin 200.000 de persoane protestează faţă de reformele economice propuse de stat

Cel puţin 200.000 de persoane protestează în Columbia faţă de reformele economice propuse de stat

Protestele din capiatal Bogota continuă în cea de-a cincea zi consecutivă în pofida apelului făcut de preşedintele Ivan Duque la estomparea demonstranţiilor. Participanţii la manifestaţii reacţionează împotriva reformelor economice, a reducerii bugetului pentru educaţie, a corupţiei şi a crimelor efectuate de grupurile armate împotriva liderilor comunităţilor locale.

S-au înregistrat, de asemenea, confruntări între protestatari şi forţele de poliţie, precum şi numeroase acte de vandalism şi jafuri. Până în prezent, trei persoane au murit în urma mişcărilor de stradă.

Liderul de la Bogota a lansat o invitaţie la dialog pentru reprezentanţii companiilor angajatoare din ţară şi pentru cei ai sindicatelor de muncitori, după ce a purtat negocieri similare cu primarii şi liderii locali, de curând aleşi, ce fac parte dintr-un demers mai amplu, numit de către Ivan Duque, o „conversaţie naţională”.

Luni, autorităţile columbiene au deportat 60 de cetăţeni venezueleni, suspectaţi că ar fi promovat violenţa în cadrul protestelor. „Noi nu ar trebui să permitem vreunui cetăţean străin să afecteze liniştea noastră”, a declarat Christian Krueger Sarmiento, şeful autorităţii locale pentru migraţii, după ce preşedintele Duque l-a acuzat pe omologul său din Venezuela, Nicolas Maduro, că ar fi mandatat civili care să se infiltreze în cadrul protestelor pentru a instala haos.

Marcate de un nivel de violenţă crescândă, protestele din Columbia, se înscriu într-un mişcare civilă mai largă, recurentă la nivelul continentului sud-american, ce s-a manifestat prin demonstraţii similare în Ecuador, Chile şi Bolivia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici