„Intenţionăm să rămânem aici până când Julian Assange va putea să părăsească ambasada” Ecuadorului din Londra, a declarat pentru AFP Adam Peck, în vârstă de 23 de ani, în faţa consulatului, în cartierul Midtown.
„Să spui adevărul nu înseamnă trădare” sau „Lăsaţi-l pe Julian Assange să plece din Marea Britanie”, se putea citi pe cartoane depuse pe trotuar.
„Acuzaţiile formulate împotriva lui sunt disproporţionate”, a apreciat Peck.
Numărul manifestanţilor a variat în cursul sfârşitului de săptămână de la unu la cincisprezece, însă, grupul, organizat pe Facebook şi în rândul căruia se află membri ai mişcării Ocupy, intenţionează să menţină o prezenţă timp de 24 de ore din 24 în faţa consulatului, până la eliberarea lui Assange, a adăugat el.
Assange, refugiat în sediul Ambasadei Ecuadorului, părea, luni, că va avea de stat o perioadă destul de lungă în interior, în timp ce Londra era supusă unor presiuni diplomatice exercitate de către ţările latino-americane, pentru a respecta azilul politic acordat de către Ecuador.
Îndemnând „părţile să continue dialogul pentru a ajunge la o soluţie reciproc acceptabilă”, miniştrii de Externe ai ţărilor din cadrul Uniunii Naţiunilor Sud-Americane (UNASUR), convocaţi duminică de către Ecuador la Guayaquil, au reafirmat „dreptul suveran al statelor de a acorda azil”.