Manifestaţie la Seul pentru a celebra moartea lui Kim Jong-il

Câţiva conservatori şi veterani de război sud-coreeni, adepţi ai unei atitudini dure la adresa Coreei de Nord, au defilat marţi la Seul pentru a celebra moartea liderului comunist nord-coreean Kim Jong-Il.

Urmărește
382 afișări
Imaginea articolului Manifestaţie la Seul pentru a celebra moartea lui Kim Jong-il

Manifestaţie la Seul pentru a celebra moartea lui Kim Jong-Il (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O sută de persoane s-au adunat în centrul capitalei sud-coreene pentru a manifesta şi scanda sloganuri dure la adresa regimului comunist şi a dinastiei Kim.

"Noi salutăm moartea dictatorului", care ar trebui să bucure "toată omenirea conştientă de drepturile omului şi de ce înseamnă democraţie", au scandat manifestanţii.

Ei au scris "judecată", cu vopsea neagră, pe un drapel nord-coreean, l-au tăiat în bucăţi, l-au călcat în picioare şi apoi l-au aruncat la gunoi.

"Să dăm jos dictatura celei de a treia generaţii", au mai strigat aceştia.

În aceeaşi notă, manifestanţii au rupt poze ale parlamentarilor liberali sud-coreeni şi ale soţiei fostului preşedinte Kim Dae-Jung, Lee Hee-Ho, ei fiind calificaţi drept "gunoaie umane" după ce şi-au prezentat condoleanţele Coreei de Nord.

Lee Hee-Ho intenţionează să se prezinte la funeraliile lui Kim Jong-Il, ca răspuns al venirii unei delegaţii trimise de Phenian, la funeraliile soţului său, Kim Dae-Jung, decedat în 2009, după aproape zece ani de la primul summit inter-coreean, la care a participat şi Kim Jong-Il.

Guvernul Coreei de Sud a prezentat marţi "condoleanţe poporului Coreei de Nord", adăugând însă că nu va trimite nici un reprezentant oficial la funeraliile fostului lider comunist, din 28 decembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici