- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Manifestaţii în întreaga lume, în semn de solidaritate cu protestatarii din Myanmar
Mii de persoane s-au reunit să manifesteze, sâmbătă, în Noua Zeelandă, Australia, şi în mai multe ţări din Asia şi Europa, în replică la un apel al organizaţiei Amnesty International, pentru menţinerea presiunilor asupra juntei militare din Myanmar, relatează AFP.
Manifestaţii în întreaga lume, în semn de solidaritate cu protestatarii din Myanmar
Câteva mii de persoane - 3.000 potrivit poliţiei, 10.000 potrivit organizatorilor - au manifestat în centrul Londrei, răspunzând astfel apelului lansat de Amnesty International şi alte câteva organizaţii pentru drepturile omului. Mulţimea era precedată de un grup de călugări care rosteau rugăciuni budhiste.
Primii care au ieşit în stradă, sâmbătă, au fost însă cetăţenii din Wellington, Noua Zeelandă, unde au manifestat circa 500 de persoane îmbrăcate în roşu, în semn de sprijin faţă de călugării care au condus protestele reprimate violent de junta militară birmană.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Adrian Sârbu: Ştii cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot şi cauţi Trump pe buletin. Cu Nicu şi Marcel rămâne cum am stabilit
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Alte manifestaţii au avut loc la Dunedin şi Christchurch, potrivit lui Gary Reese, reprezentant al Amnesty International în Noua Zeelandă.
Aflat în vizită în Europa, premierul neozeelandez Helen Clark a transmis un mesaj de sprijin, în care a dat asigurări că "populaţia birmană a făcut tot posibilul". "Unii au fost arestaţi, alţii ucişi, acum este rândul comunităţii internaţionale să acţioneze", a adăugat ea.
În Australia, sute de persoane au răspuns apelului. Circa o mie de locuitori au ieşit pe străzile din Melbourne, arborând pancarte pe care scria "Stop băilor de sânge".
În Asia, câteva zeci de persoane s-au reunit în faţa ambasadei Myanmarului la Bagkok, cu fotografii ale liderului opoziţiei birmane, câştigătoarea Premiului Nobel pentru Pace în 1991, Aung San Suu Kyi.
La New Delhi şi Kuala Lumpur, demonstranţii au manifestat în linişte, cu lumânări în mână. La Seul este prevăzut un miting duminică, în faţa ambasadei Myanmarului.
În Europa, 400 de persoane au manifestat la Bruxelles, circa 200 la Viena, aproximativ 150 la Stockholm şi circa 100 la Geneva.
Pe site-ul Amnesty International, organizaţie cu sediul la Londra, secretarul-general al AI, Irene Khan, a descris aceste acţiuni ca fiind "necesare, pentru a face vizibilă presiunea asupra autorităţilor birmane, pentru ca acestea să pună capăt violenţelor, să garanteze siguraţa deţinuţilor şi să-i elibereze pe deţinuţii politici".
Alte manifestaţii sunt prevăzute pe parcursul zilei de sâmbătă în Europa, Canada şi SUA.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO