MApN: Incident de tragere în poligonul South Hills din Polonia

  • Detaşamentul de apărare antiaeriană Sky Guardians a executat o şedinţă de tragere de noapte cu sistemele Gepard din dotare, în Poligonul South Hills, din Polonia.
  • Aici a avut loc un incident de tragere, soldat cu pagube materiale.
Urmărește
1820 afișări
Imaginea articolului MApN: Incident de tragere în poligonul South Hills din Polonia

MApN: Incident de tragere în poligonul South Hills din Polonia

Potrivit Ministerului Apărării, joi, la ora 22.30, comandantul detaşamentului a fost informat ca două elemente de muniţie au căzut în satul Bemowo Piskie, aflat în proximitatea poligonului, provocând pagube materiale.

Conform MApN, comanda detaşamentului va pune la dispoziţia poliţiei militare poloneze, care cercetează cauza, toate datele şi informaţiile necesare clarificării circumstanţelor în care s-a produs acest eveniment.

Detaşamentul de Apărare Antiaeriană generat de structurile de apărare antiaeriană ale Armatei României se află la a XV-a rotaţie în Bemowo Piskie Training Area, având misiunea de asigurare a Prezenţei Înaintate Consolidate pe flancul Nord-Estic al Alianţei (enhanced Forward Presence), în cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia.

Pe timpul celor şase luni de misiune, cei aproximativ 100 de artilerişti antiaerieni români participă la exerciţii şi activităţi de instruire alături de camarazi americani, britanici, croaţi şi polonezi, cu scopul îmbunătăţirii coeziunii şi creşterii nivelului de interoperabilitate între trupele membre ale NATO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici