- Home
- Externe
- (03.03.2021, 16:40)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Marea Britanie „a omis“ să informeze ţările UE despre aproape 200 de ucigaşi şi violatori. România are 12.466 de dosare venite cu întârziere
- Un total de 112.490 condamnări penale nu au fost trimise în capitalele relevante ale UE pe o perioadă de opt ani, din cauza unei erori informatice.
- Din totalul de 112.490 de condamnări din instanţele din Marea Britanie, 12.466 sunt pentru România.
- În urmă cu şase ani, oficialii au realizat că există o problemă gravă în sistem şi au avertizat Ministerul de Interne, însă fără succes.
Urmărește
1417 afișări
Marea Britanie „a omis“ să informeze ţările UE despre aproape 200 de ucigaşi şi violatori. România are 12.466 de dosare venite cu întârziere
Condamnarea a 109 ucigaşi, 81 de violatori şi a unui bărbat găsit vinovat de ambele infracţiuni în instanţele din Regatul Unit nu a fost transmisă în ţările UE de origine ale infractorilor din cauza unei defecţiuni informatice şi a unei „omusiuni” ulterioare, potrivit The Guardian.
Din totalul de 112.490 de condamnări din instanţele din Marea Britanie care nu au fost transmise statelor membre ale UE, documentele arată că până la 15 februarie s-a făcut notificarea tardivă a 81.706 dosare, 19.565 în Polonia, 17.996 în Irlanda şi 12.466 în România , conform unui răspuns FOI. Oficiul de cazier judiciar din Marea Britanie a declarat că în ultimele două săptămâni au fost făcute alte 7.100 de notificări.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Mai multe locuinţe din zona gării Albeşti au fost evacuate / Traficul rutier în zonă a fost oprit
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
Problema apare într-un moment în care forţele de poliţie din Marea Britanie se bazează adesea pe bunăvoinţă pentru o cooperare continuă în schimbul de informaţii după pierderea accesului la bazele de date UE din cauza Brexitului.
Problema a fost cauzată de computerul naţional al poliţiei, o bază de date utilizată de organizaţiile de aplicare a legii din Marea Britanie, administrată de Home Office, care generează fişiere zilnice cu cele mai recente actualizări privind condamnările.
Dacă un infractor străin este condamnat, atunci Acro Criminal Records Office, un organism britanic responsabil cu schimbul de date al poliţiei internaţionale, are obligaţia legală, în conformitate cu legislaţia UE, să alerteze poliţia din ţara de origine a infractorilor condamnaţi.
În urmă cu şase ani, oficialii au realizat că există o problemă gravă în sistem şi au avertizat Ministerul de Interne.
Raportul arată că problema a fost ridicată la un nivel superior în cadrul Home Office de către personalităţi din Biroul de cazier judiciar din Marea Britanie, spunând: „Ar fi necesare fonduri şi resurse semnificative pentru procesarea dosarelor lipsă şi angajamentul a fost început cu colegii HO, de către şeful Acro”, însă cererea a fost amânată.
Abia după ce scandalul alertelor lipsă a fost descoperit de The Guardian în urmă cu un an, miniştrii au informat parlamentul şi s-au angajat să remedieze problema. La momentul respectiv, numărul înregistrărilor ratate era estimat la 75.000.
O notă dintr-o întâlnire Acro Criminal Records Office din mai 2019 arată: „Există o teamă din partea Ministerului de Interne în ceea ce priveşte trimiterea notificărilor din 2012 încoace din cauza impactului reputaţional pe care l-ar putea avea“.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: VIDEO. O fetiţă de doi ani a căzut de la etajul 12 al unei clădiri. Cum a reuşit un curier să o salveze
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe