- Home
- Externe
- BRUXELLES, (20.02.2018, 08:05)
- Andrei Ionascu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Marea Britanie ar putea aplica aceleaşi tarife comerciale ca şi UE după Brexit
Un acord vamal post-Brexit cu Uniunea Europeană ar putea începe cu impunerea de către Marea Britanie a aceloraşi tarife comerciale ca şi Blocul comunitar, a declarat luni europarlamentarul polonez Danuta Hubner, relatează site-ul agenţiei Reuters.
Urmărește
2008 afișări
Marea Britanie ar putea aplica aceleaşi tarife comerciale ca şi UE după Brexit
UE aşteaptă ca guvernul de la Londra să prezinte o propunere privind viitoarele relaţiile cu celelalte 27 de state membre, unul dintre cele mai sensibile aspecte fiind graniţa dintre Irlanda şi Irlanda de Nord.
Premierul britanic Theresa May, care îşi va prezenta viziunea post-Brexit în următoarele săptămâni, vrea ca Marea Britanie să părăsească Piaţa Unică şi Uniunea Vamală ale UE. Oficialii europeni susţin că această măsură ar necesita impunerea unor controale la frontiera irlandeză.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
"Trebuie să găsim o soluţie. Dacă (britanicii) vor avea o aliniere completă privind reglementarea, acest lucru ar permite evitarea unei frontiere. Dar cum va fi obţinut acest lucru pentru regiune - nimeni nu a găsit soluţia încă. Dacă s-ar încheia un acord vamal între Marea Britanie şi UE, tot vor fi controale la frontieră. Pentru siguranţa alimentară în Europa, cea mai mare obsesie a noastră, nu există nicio modalitate de a evita controalele pentru un stat din afara UE. Această variantă este exclusă definitiv", a spus Danuta Hubner.
Europarlamentarul polonez, care este implicat în negocierile pentru Brexit, susţine că Marea Britanie ar putea menţine aceleaşi tarife comerciale pentru bunuri ca şi Uniunea Europeană.
"Orice ţară poate anunţa că impune aceleaşi tarife vamale externe ca şi UE. Este posibil să existe o cale de ieşire, fără a numi situaţia o uniune vamală, dar să fie menţinute condiţiile care să permită o aliniere completă la reglementări. Punctul de plecare ar fi menţinerea aceloraşi tarife externe", a spus Hubner.
Un astfel de acord ar trebui să includă garanţii că Marea Britanie nu se va abate de la tarifele UE, precum şi un mecanism care să monitorizeze conformitatea şi să permită Blocului comunitar să reacţioneze rapid pentru a-şi proteja piaţa în cazul unui litigiu.
Danuta Hubner a mai precizat că dacă Marea Britanie va ieşi din UE la 29 martie 2019 fără un acord, vor exista probleme în mai multe sectoare (aviaţie, auto, industria chimică, finanţe şi altele), întrucât schemele de cooperare existente şi cadrele juridice vor deveni nule.
"Trebuie să evităm acest lucru. Ar fi cu adevărat un scenariu nuclear ... Iar timpul trece repede. În acest punct, nu putem pierde niciun minut", a spus membrul Parlamentului European.
Citeşte şi: Preşedinţii Rusiei, Turciei şi Iranului se vor întâlni în luna aprilie, anunţă Kremlinul
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe