Marea Britanie ar putea clasifica "loot boxes" din jocurile video ca fiind jocuri de noroc pentru a proteja copiii. Seria FIFA va fi anchetată

Urmărește
1673 afișări
Imaginea articolului  Marea Britanie ar putea clasifica "loot boxes" din jocurile video ca fiind jocuri de noroc pentru a proteja copiii. Seria FIFA va fi anchetată

Marea Britanie ar putea clasifica "loot boxes" din jocurile video ca fiind jocuri de noroc pentru a proteja copiii. FIFA va fi anchetată

Loot boxes sunt un element controversat prezent din ce în ce mai des în jocurile video. Principiul pe care funcţionează este achiziţionarea unei cuti care are în ea elemente ce îl pot ajuta pe jucător să progreseze sau sunt aspecte cosmetice pentru caracterul din joc. Obiectele pică aleatoriu, iar cutiile sau cheile cu care sunt desfăcute sunt adesea achiziţionate contra unei sume de bani.

Departamentul pentru Cultura, Sport, Media şi Spaţiul Digital din Marea Britanie va lansa o anchetă săptămâna acesta pentru a obţine probe care să dovedescă că acestă mecanică poate fi clasificată ca fiind un joc de noroc. Ancheta se va adresa cu precădere asupra francizei FIFA care este recunoscută ca fiind una dintre cele care foloseşte des acest sistem de cutii, relatează The Guardian.

Mişcare instituţiilor vine după o serie îngrijorări că acestă mecanică încurajează jocurilor de noroc în rândul copiilor ducând în anumite cazuri chiar la adicţie.

Valoarea totală a "cutiilor supriză" în industria jocurilor video este estimată la 23 de miliarde de lire şi este pe o pantă ascendentă.

Dacă instituţiile vor decide să includă aceste elemente în secţiunea jocurilor de noroc multe jocuri vor fi nevoite să treacă la categoria peste 18 ani multe jocuri dacă doresc să menţină acestă mecanică ce s-a dovedit foarte eficientă în aducerea de bani.

Şi la nivelul Uniunii Europene se poartă discuţii pentru măsuri similare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici