- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (20.09.2022, 18:08)
- Petru Mazilu
Marea Britanie ia în considerare aderarea la noul club al naţiunilor europene
Autorităţile din Marea Britanie analizează dacă va participa luna viitoare la un nou „club al naţiunilor" politice europene, potrivit BBC.
Urmărește
6127 afișări
Prima reuniune a „Comunităţii Politice Europene" va avea loc la Praga, la începutul lunii octombrie.
Noii lideri ai Guvernului de la Londra doresc să afle mai multe detalii despre summit înainte ca prim-ministrul Liz Truss să accepte să participe la acesta.
Comunitatea politică europeană este o idee susţinută de preşedintele francez Emmanuel Macron. El a propus-o, în luna mai, ca fiind un „nou spaţiu" de cooperare. Macron a sugerat că grupul ar putea discuta despre securitate, energie şi transport, precum şi despre circulaţia persoanelor, în special a tinerilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LinkedIn Premium e acuzat că a partajat mesaje cu terți pentru a antrena modele de Inteligență Artificială. Cum se apără compania
-
Călin Georgescu: „Se discută ca, în cazul în care aş fi oprit, aş putea să iau legătura cu cineva din zona suveranistă şi să devin prim-ministru”
-
Daniel Fenechiu: Exclus ca Ilie Bolojan să dea înapoi în privinţa concedierilor
-
Trump va susţine un discurs la Forumul Economic Mondial de la Davos, temele fiind încă neclare
Intenţia este de a forma o organizaţie care să depăşească cele 27 de state membre ale UE. Idei similare au fost vehiculate de zeci de ani, dar acestea nu s-au materializat.
Se pare că oficialii britanici caută asigurări că reuniunea nu va fi dominată de ţările sau instituţiile UE. De asemenea, Marea Britanie ar dori să vadă prezenţi şi alţi „jucători mari" din afara UE. Toţi cei 27 de membri ai UE ar urma să fie invitaţi, precum şi Marea Britanie, Ucraina, Norvegia, Elveţia şi Turcia. De asemenea, este posibil să fie invitate şase ţări din Balcanii de Vest, precum şi Islanda, Liechtenstein, Moldova, Georgia, Armenia şi Azerbaidjan.
Reuniunea inaugurală a „Comunităţii Politice Europene" va avea loc pe 6 octombrie în capitala cehă, Praga. Republica Cehă deţine în prezent preşedinţia rotativă a Consiliului European.
O agendă provizorie sugerează că discuţiile se vor axa pe invazia Rusiei în Ucraina, pe economie şi pe criza energetică a Europei. Cu toate acestea, există puţine detalii despre cum ar arăta o astfel de „comunitate politică" pe termen lung.
Criticii din cadrul UE sunt circumspecţi faţă de ceea ce ei descriu drept un proiect „vag" condus de Franţa. Există, de asemenea, suspiciunea că Franţa, care nu vede cu ochi buni extinderea UE, doreşte să creeze o „parcare" pentru ţările care aspiră să adere la Uniunea Europeană. Totuşi, liderii UE au insistat asupra faptului că organizaţia nu îşi va „înlocui" politica de extindere.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Donald Trump face schimbări în lume în a treia zi de mandat. Țările UE ar putea fi supuse unor tarife vamale din partea SUA
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Un apropiat al lui Putin a cerut, de la tribuna ONU, încetarea imediată a focului în Ucraina
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cel mai mare iceberg din lume, A23a, se deplasează spre insula britanică Georgia de Sud. Cât de gravă este situația
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Cu ce a rămas Victor Ponta la partaj, după ce a divorțat de Daciana Sârbu? Iată declarația de avere
CANCAN.RO
Meteorologii Accuweather au revizuit prognoza. Situație NEOBIȘNUITĂ în Capitală, la sfârșit de ianuarie 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe