Marea Britanie începe testarea medicamentelor pentru HIV şi cu steroizi, ca posibile tratamente pentru COVID-19

Oamenii de ştiinţă de la universitatea britanică Oxford au început un studiu clinic pentru a investiga efectele unui medicament pentru HIV şi a unui medicament cu steroizi la pacienţii de COVID-19 din Marea Britanie, potrivit Reuters.

Urmărește
1819 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie începe testarea medicamentelor pentru HIV şi cu steroizi, ca posibile tratamente pentru COVID-19

Marea Britanie începe testarea medicamentelor pentru HIV şi cu steroizi, ca posibile tratamente pentru COVID-19

Primii pacienţi au fost deja înscrişi pentru studiu în cadrul Serviciului Naţional de Sănătate, au declarat luni cercetătorii britanici.

Medicamentele care vor fi testate sunt Kaletra AbbVie - o combinaţie de lopinavir şi ritonavir, care este în mod normal utilizat pentru a trata Virusul Imunodeficienţei Umane (HIV) care provoacă SIDA - şi dexametazona steroidică, care este utilizată pentru a reduce inflamaţia într-o gamă largă de afecţiuni.

Cercetătorii au subliniat că, deşi unele medicamente existente, cum ar fi acestea, pot fi benefice în lupta împotriva COVID-19, nu există nicio garanţie că acestea vor fi eficiente.

Într-un studiu la scară mică doar pe medicamentul HIV pe pacienţii din China cu o formă severă de COVID-19, oamenii de ştiinţă au descoperit că acesta „nu a avut niciun efect perceptibil” asupra replicării virusului.

Cercetătorii britanici, conduşi de Peter Horby, un profesor de boli infecţioase noi şi emergente la Oxford, au declarat că, deoarece siguranţa şi efectele secundare ale ambelor medicamente sunt deja cunoscute, studiul se va concentra asupra potenţialului lor împotriva infecţiei cu COVID-19.

"Adulţilor internaţi la spital cu COVID-19 ar trebui să li se ofere posibilitatea de a participa la acest proces şi să contribuie la îmbunătăţirea îngrijirii pentru toată lumea. Toţi pacienţii vor primi asistenţă medicală standard completă, indiferent de grupul de tratament în care sunt incluşi”, a precizat Horby într-un comunicat.

In viitor, procesul va fi extins pentru a testa alte tratamente potenţale pe măsură ce acestea devin disponibile, a transmis echipa de cercetători.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici