Marea Britanie îşi propune să reducă emisiile de carbon cu 81% până în 2035

Cu câteva zile înainte de Conferinţa Naţiunilor Unite privind schimbările climatice (COP29), care va avea loc în noiembrie în Azerbaidjan, guvernul laburist a solicitat Comisiei pentru schimbări climatice (CCC) consultanţă cu privire la planul său de reducere a emisiilor de CO2, scrie AFP.

Urmărește
29 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie îşi propune să reducă emisiile de carbon cu 81% până în 2035

Marea Britanie ar trebui să se angajeze să îşi reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu cel puţin 81% până în 2035, trimiţând un semnal internaţional puternic, a recomandat sâmbătă organismul independent care consiliază guvernul britanic.

Cu câteva zile înainte de COP29 , care va avea loc în perioada 11-22 noiembrie în Azerbaidjan, guvernul laburist a solicitat Comisiei pentru schimbări climatice (CCC) consiliere cu privire la planul său de reducere a emisiilor de CO2.

În calitate de semnatar al Acordului climatic de la Paris din 2015, Marea Britanie trebuie să publice o versiune actualizată a planului până în februarie 2025, care să acopere următorul deceniu.

„Având în vedere daunele climatice deja observate în întreaga lume, obiectivul de reducere cu 81% a emisiilor până în 2035 este nivelul corect de ambiţie”, a declarat profesorul Piers Forster, preşedintele în exerciţiu al CCC, într-o scrisoare adresată secretarului pentru energie Ed Miliband.

„Raportul nostru arată că acest lucru poate fi realizat într-un mod care aduce beneficii locurilor de muncă şi economiei”, a adăugat el.

Marea Britanie s-a angajat deja să îşi reducă emisiile cu 68% până în 2030, comparativ cu 1990, şi să atingă neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici