- Home
- Externe
- LONDRA, (29.01.2013, 08:30)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Marea Britanie: Limitarea accesului la îngrijiri de sănătate, o măsură-cheie pentru prevenirea valului de imigranţi din România şi Bulgaria
Imigranţi din România şi Bulgaria care călătoresc în Marea Britanie fără să aibă un loc de muncă trebuie să deţină o asigurare medicală privată, pentru a evita ca Serviciul Naţional de Sănătate să devină un "serviciu de sănătate internaţional", apreciază ministrul britanic pentru Migrare Mark Harper.
Urmărește
1798 afișări
Marea Britanie: Limitarea accesului la îngrijiri de sănătate, o măsură-cheie pentru prevenirea valului de imigranţi din România şi Bulgaria (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Publicaţia Daily Mail scrie că o limitare a accesului la îngrijiri de sănătate gratuite este considerată o măsură-cheie în vederea prevenirii unui val de imigranţi din cele două ţări membre UE după anularea restricţiilor, la sfârşitul acestui an.
Harper a sugerat că cererea unei asigurări medicale s-ar putea aplica tuturor studenţilor şi celor care declară că desfăşoară activităţi independente, ceea ce presupune că vin să caute un loc de muncă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Mark Harper, preşedintele unei Comisii guvernamentale care examinează posibile măsuri de descurajare a imigranţilor, consideraţi o "povară", a subliniat asupra necesităţii unui "sistem al imigraţiei care să funcţioneze în interesul naţional".
"Cetăţenii europeni nu au un acces nerestricţionat la Marea Britanie, ei trebuie să îşi exercite drepturile din tratatul (UE). Acest lucru înseamnă că trebuie să muncească, să studieze sau să desfăşoare activităţi independente. Avem deja reguli dure privind accesul la ajutoare sociale, (dar) trebuie să vedem dacă putem face ceva să le consolidăm", a declarat ministrul britanic pentru Migrare.
"În plus, studenţii UE şi cei care desfăşoară activităţi independente trebuie să nu fie o povară pentru ţara gazdă, ceea ce înseamnă că trebuie să deţină lucruri ca o asigurare de sănătate. Avem un Serviciu Naţional de Sănătate (National Health Service, NHS), nu un serviciu internaţional de sănătate", a subliniat el.
Nu este clar cum vor fi puse în practică aceste propuneri, dar este posibil ca personalul din cadrul NHS să fie pus să verifice dacă imigranţii deţin asigurări de sănătate atunci când contactează pentru prima dată serviciul. Însă restricţionarea accesului la îngrijiri de sănătate gratuite provoacă opoziţia unor medici, care se opun ideii de a acţiona ca un departament al Serviciului britanic pentru Migrare, scrie Daily Mail.
Miniştri britanici insistă, însă, asupra faptului că ţara trebuie să aibă dreptul să acţioneze asupra unor "factori de atracţie" asupra unor imigranţi şomeri din cadrul UE, domeniile analizate fiind sănătatea, educaţia, locuinţele şi ajutoarele sociale, potrivit publicaţiei, care precizează că NHS a anulat datorii în valoare de cel puţin 35 de milioane de lire sterline (peste 40,8 milioane de euro) datorate de pacienţi cetăţeni străini, începând din 2002 şi până în prezent.
Între alte măsuri luate în discuţie, ziarul citează solicitarea ca imigranţii care nu găsesc un loc de muncă în trei luni să părăsească ţara, măsură valabilă şi pentru cei care nu dovedesc că dispun de fonduri suficiente pentru a se întreţine pentru o perioadă de cel puţin şase luni.
Potrivit publicaţiei, miniştrii iau în considerare, pe lângă restricţiile impuse în domeniu studenţilor şi imigranţilor fără un loc de muncă originari din UE, să îi oblige şi pe imigranţii din afara UE să îşi procure asigurări de sănătate înainte de acordarea vizei.
Downing Street a anunţat că Guvernul este hotărât să împiedice un potenţial impact al imigranţilor asupra pieţei muncii, dar a subliniat că Marea Britanie va acţiona în cadrul dreptului la liberă circulaţie în UE. Guvernul ar examina totodată ideea unei campanii publicitare negative adresate unor potenţiali imigranţi români şi bulgari care să combată ideea potrivit căreia străzile britanice sunt "pavate cu aur".
Măsurile tranzitorii, introduse în 2005, care restricţionează drepturile cetăţenilor români şi bulgari de a trăi şi munci în alte state UE vor expira la 1 ianuarie 2014. În prezent nu există nicio estimare oficială a numărului potenţialilor imigranţi din cele două state. Parlamentari conservatori avertizează că nu trebuie să se repete situaţia de la aderarea Poloniei la UE, când laburiştii au subestimat numărul potenţial al imigranţilor.
Potrivit Daily Mail, un val semnificativ de imigranţi din cele două foste ţări comuniste va afecta "ţinta" stabilită de către conservatori, aflaţi la putere alături de liberal-democraţi, de a reduce numărul imigranţilor sub 100.000 până în 2015.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe