- Home
- Externe
- LONDRA, (10.01.2017, 21:00)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Marea Britanie riscă să piardă zeci de mii de locuri de muncă în sectorul financiar din cauza Brexit
Zeci de mii de locuri de muncă în domeniul serviciilor financiare din Marea Britanie ar putea fi pierdute în cazul în care Londra nu va mai avea, după Brexit, acces la piaţa unică a Uniunii Europene, avertizează oficiali din cadrul asociaţiilor de profil citaţi de site-ul agenţiei Reuters.
Urmărește
745 afișări
Marea Britanie riscă să piardă zeci de mii de locuri de muncă în sectorul financiar din cauza Brexit
Londra este de mulţi ani cel mai mare centru de tranzacţionare pentru contractele financiare în moneda euro, iar, în contextul ieşirii Marii Britanii din UE, se discută despre mutarea activităţilor în ţări din zona euro.
Xavier Rolet, directorul executiv al companiei London Stock Exchange Group (LSE.L), care deţine cel mai mare centru din lume pentru compensarea contractelor în euro, atrage atenţia că, în lipsa clarificărilor privind situaţia post-Brexit, clienţii firmelor de tranzacţii financiare vor părăsi Londra.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Zeci de mii de locuri de muncă ar putea fi pierdute în Londra, nu doar în domeniul tranzacţiilor financiare, ci şi în sectoare precum tehnologia informaţională, managementul riscurilor şi administraţie, a declarat Xavier Rolet în faţa membrilor Comisiei parlamentare britanice a Trezoreriei.
Pentru evitarea situaţiei în care clienţii ar părăsi Londra în momentul iniţierii procedurii Brexit, în martie, actualele reglementări financiare ar trebui să rămână în vigoare până în 2022, în scopul evitării perturbărilor care ar submina stabilitatea financiară, a subliniat Rolet.
Mai multe bănci care au activităţi în Londra au iniţiat deja activităţi de lobby în relaţia cu oficiali UE, întrucât au epuizat argumentele pentru a convinge Guvernul Theresa May despre necesitatea menţinerii accesului la piaţa comunitară.
Douglas Flint, preşedintele Băncii HSBC, le-a spus parlamentarilor britanici că băncile care au sedii doar în Marea Britanie probabil vor încerca relocarea imediat după ce Londra va lansa în martie procedura de ieşirea din UE, estimând că "zeci de mii" de locuri de muncă britanice sunt asociate activităţilor de tranzacţionare în spaţiul european.
În prezent, băncile britanice au dreptul de a efectua operaţiuni în spaţiul Uniunii Europene. După ieşirea Marii Britanii din UE, acest drept riscă să se piardă. Această problemă ar afecta companii precum JPMorgan, Citigroup şi Deutsche Bank, care au mii de angajaţi în filiale de pe teritoriul britanic.
Marea Britanie nu va putea opta în mod selectiv pentru aplicarea unor drepturi după ieşirea din Uniunea Europeană, a afirmat luni cancelarul Germaniei, Angela Merkel, avertizând că Londra riscă să piardă accesul la piaţa comunitară. "Negocierile Marii Britanii cu UE pe tema Brexit nu se pot baza pe o abordare selectivă. Pe de altă parte, trebuie să transmitem clar că accesul la piaţa unică poate fi posibil doar prin respectarea celor patru libertăţi fundamentale. Altfel, va trebui să impunem limite privind accesul", a atras atenţia Angela Merkel. Uniunea Europeană funcţionează prin respectarea liberei circulaţii a persoanelor, bunurilor, capitalului şi serviciilor.
Premierul britanic, Theresa May, a dat asigurări că un aşa-numit "Brexit dur" nu este inevitabil, în încercarea de a clarifica afirmaţii făcute duminică, ce au atras critici dure şi au condus la scăderea valorii lirei sterline.
Duminică, Theresa May sugerase că Marea Britanie nu va putea păstra "părţi" ale relaţiei actuale cu Uniunea Europeană. "Sunt tentată să spun că oamenii înţeleg greşit lucrurile când spun că eu vorbesc despre un Brexit dur, că ar fi inevitabil un Brexit dur", a afirmat luni Theresa May. "Eu nu accept termenii de Brexit dur sau flexibil. Noi vom încerca să obţinem un acord ambiţios, bun, cel mai bun acord posibil pentru Marea Britanie în sensul activării pe piaţa unică europeană", a subliniat Theresa May.
Premierul Marii Britanii speră să obţină un acord prin care să menţină accesul ţării la piaţa comunitară după Brexit, reducând însă contribuţiile bugetare şi alte obligaţii, inclusiv în materie de circulaţie liberă a cetăţenilor UE. Liderii europeni au atras atenţia că, în aceste condiţii, Marea Britanie nu va putea menţine accesul la piaţa comunitară.
Citeşte şi: Jeff Sessions, desemnat de Donald Trump secretar al Justiţiei, neagă simpatiile pentru Ku Klux Klan
Citeşte şi: Claude Moraes, şeful Comisiei pentru Libertăţi civile, Justiţie şi Afaceri interne din PE, denunţă "ingerinţe" în activităţile justiţiei din România
Citeşte şi: Rusia a catalogat drept "ineficiente" acţiunile coaliţiei coordonate de SUA împotriva militanţilor Stat Islamic în Siria
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe