- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Marea Britanie se teme de o invazie a ruşilor, aşa că trimite arme în Ucraina
Marea Britanie furnizează Ucrainei rachete antitanc cu rază scurtă de acţiune pentru autoapărare, după ce Rusia a adus aproximativ 100.000 de soldaţi la graniţa sa, a declarat secretarul apărării, citat de BBC.
Ben Wallace a declarat în faţa parlamentarilor că o mică echipă de soldaţi britanici va fi, de asemenea, trimisă în Ucraina pentru instrucţie.
El a spus că există "motive legitime şi reale de îngrijorare" că trupele ruseşti ar putea fi folosite pentru o invazie. Însă Rusia neagă orice plan de invazie şi acuză Occidentul de agresiune.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
-
Alegeri SUA. Generaţia TikTok merge la vot. Cum influenţează reţeaua socială alegerile
-
Ion Cristoiu, despre alegerile din SUA: Trebuie să ne aşteptăm că nici Trump, nici Kamala nu vor accepta înfrângerea
-
Un influencer pro-Trump a primit 100 de dolari de la un agent rus pentru a posta un videoclip fals cu fraude electorale
Zeci de militari britanici se află în Ucraina din 2015 pentru a ajuta la antrenarea forţelor armate, iar Marea Britanie şi-a luat, de asemenea, angajamentul de a ajuta la reconstrucţia marinei ucrainene după invazia Rusiei în Crimeea în 2014.
Wallace a declarat că Marea Britanie va oferi un ajutor suplimentar în materie de securitate, având în vedere "comportamentul din ce în ce mai ameninţător" al Rusiei.
Primul lot de arme antiblindate uşoare a fost trimis luni, deşi secretarul apărării nu a precizat tipul.
"Ucraina are tot dreptul de a-şi apăra graniţele, iar acest nou pachet de ajutoare îi sporeşte şi mai mult capacitatea de a face acest lucru", a declarat el în faţa deputaţilor. "Permiteţi-mi să fiu clar: acest sprijin este pentru capacităţi de armament cu rază scurtă de acţiune şi în mod clar defensiv; nu sunt arme strategice şi nu reprezintă o ameninţare pentru Rusia; acestea sunt pentru a fi folosite în autoapărare".
El a spus că există "un pachet de sancţiuni internaţionale gata de a fi aplicate" în cazul oricărei "acţiuni destabilizatoare" a Rusiei în Ucraina.
Orice invazie ar fi văzută ca o "ocupaţie" care "ar putea duce la pierderi uriaşe de vieţi omeneşti de toate părţile", a declarat secretarul apărării. "Dorim să fim prieteni cu poporul rus, aşa cum am fost timp de sute de ani. Şi există o lume în care putem stabili o relaţie reciproc avantajoasă cu Rusia. Sper că diplomaţia va prevala. Este alegerea preşedintelui Putin dacă alege diplomaţia şi dialogul sau conflictul şi consecinţele", mai spune Wallace.
Ambasadorul ucrainean în Marea Britanie a salutat decizia Marii Britanii de a trimite arme şi trupe suplimentare, dar a declarat pentru BBC că cea mai mare problemă este că nu sunt membri ai NATO. "Am vrut să fim în NATO... ne confruntăm singuri cu cea mai mare armată din Europa", a declarat Vadim Prystaiko.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO