- Home
- Externe
- (01.07.2023, 14:29)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Marea Britanie şi Italia vor să-şi unească forţele în lupta împotriva migraţiei ilegale
Marea Britanie ia în considerare posibilitatea de a se alia cu Italia pentru a face faţă fluxurilor ilegale de migranţi pe Marea Mediterană, a relatat vineri seara The Telegraph.
Urmărește
759 afișări
Sursa foto: AP / Mediafax Foto
Secretarul de cabinet al Regatului Unit şi şef al serviciului civil, Simon Case, a fost trimis în Italia la jumătatea lunii iunie pentru a se întâlni cu membri de rang înalt ai guvernului italian cu scopul de a pregăti acordul, relatează ziarul britanic, citat de POLITICO.
Acordul, despre care oficialii citaţi de ziar au spus că se va concentra pe ambarcaţiunile mici, este urmarea unui memorandum de înţelegere semnat în aprilie de cele două ţări, în efortul de a aborda migraţia ilegală în cadrul "Parteneriatului strategic pentru migraţie".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Aproape 45.000 de persoane au sosit în Marea Britanie anul trecut după ce au traversat Canalul Mânecii cu ambarcaţiuni mici, un număr record pentru Marea Britanie, ceea ce i-a determinat pe câţiva membri ai Partidului Conservator, din care face parte premierul Rishi Sunak, să ceară politici mai dure în ceea ce priveşte migraţia ilegală.
Între timp, premierul Italiei, Giorgia Meloni, s-a concentrat din ce în ce mai mult pe înăsprirea fluxurilor de migraţie, o problemă foarte importantă pentru extrema dreaptă din Italia. Aproximativ 105.000 de persoane au sosit în Italia în 2022, în creştere cu 56% faţă de anul precedent, a relatat agenţia italiană de ştiri ANSA.
Luna trecută, Meloni a reuşit să negocieze cu succes un acord istoric pentru a revizui modul în care Europa primeşte migranţii, cerând statelor din prima linie să instituie o procedură de azil mai strictă la graniţă pentru cei care sunt consideraţi ca fiind puţin probabil să fie acceptaţi şi oferind capitalelor o mai mare marjă de manevră pentru a returna solicitanţii respinşi.
Cu toate acestea, ea nu a reuşit să repete succesul la Consiliul European de vineri, unde negocierile de ore întregi nu au reuşit să ducă la o declaraţie comună, deoarece Polonia şi Ungaria au refuzat să renunţe la opoziţia lor faţă de acord.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Pedro Sanchez, la Kiev: Am vrut ca primul act al preşedinţiei spaniole a Consiliului UE să fie în Ucraina
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe