Marea Britanie suspendă temporar 30 din cele 350 de licenţe de export de arme către Israel

  • Marea Britanie este unul dintre principalii exportatori de arme din Europa, iar Israelul este unul dintre principalii beneficiari.
  • Suspendarea a 30 de licenţe din cele 350 de export de arme către Istarel vine ca o măsură preventivă, din cauza intensificării conflictului israeliano-palestinian.
Urmărește
310 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie suspendă temporar 30 din cele 350 de licenţe de export de arme către Israel

Marea Britanie suspendă temporar 30 din cele 350 de licenţe de export de arme către Israel

Guvernul britanic a anunţat suspendarea temporară a 30 din cele 350 de licenţe de export de arme către Israel, din cauza intensificării conflictului israeliano-palestinian.

Decizia a fost luată ca măsură preventivă, în urma anumitor îngrijorări cu privire la respectarea legislaţiei internaţionale în ceea ce priveşte drepturilor omului.

Ministrul britanic al Comerţului, Kemi Badenoch, a declarat că această măsură este una „temporară şi precaută” şi că este menită să se asigure că exporturile de arme din Marea Britanie nu contribuie la escaladarea conflictului, informează Reuters.

Badenoch a declarat că licenţele suspendate sunt supuse unei evaluări suplimentare, iar exporturile către Israel vor fi reluate doar dacă se confirmă că acestea respectă standardele legale internaţionale.

Marea Britanie este unul dintre principalii exportatori de arme din Europa, iar Israelul este unul dintre principalii beneficiari. Licenţele de export acoperă o gamă largă de echipamente militare, inclusiv armament, muniţie şi tehnologie de supraveghere.

Organizaţiile internaţionale pentru drepturile omului au cerut în repetate rânduri suspendarea exporturilor de arme către Israel, susţinând că acestea ar putea fi folosite în mod disproporţionat împotriva civililor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici