„În multe state UE sunt mulţi muncitori din DPRK care trimit fonduri înapoi în Coreea de Nord”, a declarat Johnson, după întrevederea miniştrilor de Externe ai statelor membre UE, de la Tallinn, informează site-ul postului France 24.
„Sunt sancţiuni care pot fi impuse, pot fi trimişi înapoi şi există un sprijin larg pentru asta”, a adăugat oficialul britanic.
Imigranţii nord-coreeni, cei mai mulţi aflaţi în China şi Rusia, constituie o sursă majoră de venituri pentru regimul de la Phenian. Diplomaţii europeni afirmă că în UE sunt aproximativ 300 de muncitori nord-coreeni, cei mai mulţi în Polonia.
Statele Unite vor să impună un embargo asupra comerţului cu produse petroliere şi textile cu Coreea de Nord şi să interzică angajarea muncitorilor nord-coreeni în străinătate, potrivit unui proiect de rezoluţie în cadrul Consiliului de Securitate al ONU. China, principalul aliat economic al Coreei de Nord, a fost de acord cu rezerve cu propunerea de introducere a unor măsuri punitive suplimentare împotriva regimului de la Phenian.