- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (17.04.2023, 21:47)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Marea insulă de gunoaie din Pacific creşte. Pe insulă s-a format un ecosistem
Marea insulă de gunoaie din Pacific este atât de mare încât un ecosistem de coastă prosperă pe ea, au anunţat oamenii de ştiinţă.
Urmărește
1800 afișări
Marea insulă de gunoaie din Pacific creşte. Pe insulă s-a format un ecosistem
Oamenii de ştiinţă au descoperit comunităţi înfloritoare de vieţuitoare, inclusiv crabi şi anemone minuscule, care trăiesc la mii de kilometri distanţă de locul lor de origine, pe resturile de plastic din Marea Insulă de Gunoi a Pacificului. Aceasta pluteşte în ocean între California şi Hawaii.
Într-un nou studiu publicat luni în revista Nature Ecology & Evolution, o echipă de cercetători a dezvăluit că zeci de specii de organisme nevertebrate de coastă au reuşit să supravieţuiască şi să se reproducă pe gunoaiele de plastic care plutesc în ocean de ani de zile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Oamenii de ştiinţă au declarat că descoperirile sugerează că poluarea cu plastic din ocean ar putea permite crearea de noi ecosisteme plutitoare ale unor specii care, în mod normal, nu sunt capabile să supravieţuiască în largul oceanului.
Spre deosebire de materialele organice care se descompun şi se scufundă în câteva luni sau, cel mult, în câţiva ani, deşeurile de plastic pot pluti în oceane pentru o perioadă mult mai lungă de timp, oferind creaturilor posibilitatea de a supravieţui şi de a se reproduce în largul oceanului timp de ani de zile.
„A fost surprinzător să vedem cât de multe erau speciile de coastă. Acestea se aflau pe 70% din resturile pe care le-am găsit", a declarat ,pentru CNN, Linsey Haram, cercetător ştiinţific la Institutul Naţional pentru Alimentaţie şi Agricultură şi autorul principal al studiului.
Haram şi colegii ei au examinat 105 obiecte de plastic pescuite între noiembrie 2018 şi ianuarie 2019. Ei au identificat 484 de organisme nevertebrate marine pe resturi, reprezentând 46 de specii diferite, dintre care 80% se găsesc în mod normal în habitatele de coastă. Haram a mai spus că nu se ştie care vor fi consecinţele introducerii de noi specii în zonele îndepărtate ale oceanului.
Marea insulă de gunoaie din Pacific (Great Pacific Garbage Patch) este o zonă de acumulare a deşeurilor de plastic şi de alte materiale. A fost descoperită în anul 1997 şi are 1.391.324 km², de şase ori suprafaţa României, potrivit Wikipedia.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe