- Home
- Externe
- (06.07.2022, 20:06)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Marele Lac Sărat este "în pericol". Este la cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată
- Marele Lac Sărat din Utah a scăzut la cel mai mic nivel înregistrat vreodată, pentru a doua oară în mai puţin de un an, pe măsură ce o secetă alimentată de schimbările climatice a acaparat vestul ţării.
- Oficialii din Utah cer acum "acţiuni urgente" pentru a conserva Marele Lac Sărat în contextul în care acesta se află în al treilea an consecutiv de scădere.
Urmărește
4007 afișări
Sursa foto: Twitter
Cota apelor de suprafaţă a lacului a scăzut duminică la 4.190 de metri, potrivit datelor furnizate de US Geological Survey, sub recordul anterior stabilit în iulie 2021 şi cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată de când a fost măsurat pentru prima dată la mijlocul anilor 1800.
„Este clar că lacul are probleme", a declarat directorul executiv al Departamentului de Resurse Naturale din Utah, Joel Ferry. „Recunoaştem că sunt necesare mai multe acţiuni şi resurse şi lucrăm în mod activ cu numeroasele părţi interesate care apreciază lacul”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
451 de persoane au traversat ilegal Canalul Mânecii în prima zi de Crăciun
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
Utilizarea apei şi seceta alimentată de schimbările climatice se află la originea declinului lacului, a declarat David O'Leary, şeful studiilor de investigaţie din cadrul USGS Utah Water Science Center, potrivit CNN.
„În orice an, nivelul [Marelui Lac Sărat] va creşte şi va scădea", a declarat O'Leary pentru CNN. „Nivelul lacului creşte atunci când influxurile depăşesc evaporarea şi scade atunci când evaporarea depăşeşte influxurile. Anul trecut, când a fost depăşit anterior minimul istoric, nivelul lacului a scăzut până la jumătatea lunii octombrie înainte de a se stabiliza".
Oficialii din domeniul apei spun că au văzut cum evaporarea şi epuizarea apei depăşesc cantitatea de apă care ajunge în lac, spun oficialii. Laura Vernon, coordonatorul Marelui Lac Sărat din cadrul Departamentului de Resurse Naturale din Utah, a declarat că, în mod ideal, aceştia ar dori să vadă lacul crescând cu cel puţin 1.5 metri în fiecare an pentru a compensa cantitatea de apă pe care o pierde în mod obişnuit.
Scăderea Marelui Lac Sărat prezintă "numeroase efecte potenţiale", în special asupra economiei, a spus Vernon. De la industria minerală la industria recoltei, precum şi la industria de recreere, Marele Lac Sărat contribuie cu 1,3 miliarde de dolari la economia anuală, potrivit unei evaluări de stat. Dacă lacul continuă să se scadă, preţul economic ar fi cuprins între 1,7 şi 2,2 miliarde de dolari în fiecare an.
Vernon a mai precizat că, întrucât lacul contribuie cu aproximativ 7.7000 de locuri de muncă la economia locală, cel puţin 6.500 de persoane din Utah şi-ar putea pierde locurile de muncă dacă lacul ar seca.
„Suntem conştienţi de nivelul scăzut al lacului şi anticipăm că acesta va continua să scadă în lunile de vară", a spus ea. „Schimbările nu se vor întâmpla peste noapte, dar sperăm că putem face unele schimbări care vor aduce mai multă apă în lac”.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:15
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Lavrov: Administraţia Trump ar trebui să facă primul pas pentru „restabilirea dialogului” / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
ieri, 22:54
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112