Marian Lupu: Rezultatul alegerilor locale va influenţa întreaga situaţie politică din R.Moldova

Preşedintele interimar al R.Moldova, Marian Lupu, consideră că rezultatul alegerilor locale de duminică va influenţa întreaga situaţie politică din ţară, relatează Info-Prim Neo, în pagina electronică.

Urmărește
380 afișări
Imaginea articolului Marian Lupu: Rezultatul alegerilor locale va influenţa întreaga situaţie politică din R.Moldova

Marian Lupu: Rezultatul alegerilor locale va influenţa întreaga situaţie politică din R.Moldova (Imagine: Radu Stefan/Mediafax Foto)

"Am votat pentru ca acele schimbări pe care le facem să devină un proces ireversibil. Alegătorii au început să înţeleagă faptul că într-un sistem democratic există o singură zi în patru ani când fiecare alegător stabileşte direct, prin decizia sa, modul în care se vor derula evenimentele în viitor", a spus el, remarcând că "nivelul culturii democratice a populaţiei este în creştere".

Răspunzând unei întrebări privind posibilitatea convocării de alegeri parlamentare anticipate, Lupu a insistat că o astfel de decizie depinde de rezultatele scrutinului local. "Există două scenarii în acest sens. În unul, aceste alegeri anticipate vor deveni inevitabile. În alt scenariu, ar trebui să aibă loc o consolidare a unui echilibru politic, care ar veni cu un plus în favoarea evitării alegerilor parlamentare anticipate", a adăugat el.

Marian Lupu şi-a exprimat speranţa că primarul capitalei va fi ales din primul tur de scrutin. "Eu cred în electoratul nostru, cred că oamenii noştri sunt inteligenţi, deştepţi prin alegerea lor. Aştept de la aceste rezultate doar procese pozitive, atât pe plan local, cât şi pe plan naţional", a afirmat preşedintele interimar al R.Moldova.

Alegătorii moldoveni votează duminică pentru un scrutin local, principala miză fiind Primăria şi Consiliul municipal de la Chişinău.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici