Mark Rutte: „Nu ne vom lăsa niciodată intimidaţi de adversarii noştri”. Ce mesaj îi transmite noul şef NATO lui Putin

Noul secretar general al NATO, Mark Rutte, a afirmat că Alianţa nu se va lăsa intimidată de ameninţările Rusiei, ci îşi va menţine sprijinul ferm pentru Kiev.

Urmărește
518 afișări
Imaginea articolului Mark Rutte: „Nu ne vom lăsa niciodată intimidaţi de adversarii noştri”. Ce mesaj îi transmite noul şef NATO lui Putin

Sursa foto: Hepta

Mark Rutte, noul şef NATO, a declarat, în prima sa vizită la misiunea Alianţei pentru Ucraina din Wiesbaden, că Alianţa nu se va lăsa intimidată de ameninţările venite din partea Moscovei şi că ajutorul pentru Ucraina va continua să existe, scrie Reuters.

„Ca această alianţă democratică, cea mai puternică alianţă militară din istoria lumii, care deserveşte 1 miliard de oameni, suntem pregătiţi să facem faţă oricărei ameninţări. Nu ne vom lăsa niciodată intimidaţi de adversarii noştri”, a afirmat noul secretar general al Alianţei Nord-Atlantice.

Rutte a transmis un mesaj şi preşedintelui rus Vladimir Putin, spunând că Ucraina va ieşi învingătoare din război.

„Mesajul (către preşedintele rus Vladimir Putin) este că vom continua, că vom face ceea ce este necesar pentru a ne asigura că nu va obţine ceea ce doreşte, că Ucraina va învinge”, a declarat el luni pentru Reuters, într-un interviu comun cu radioul public german Hessischer Rundfunk.

În cadrul declaraţiilor, Mark Rutte a subliniat că NATO este o alianţă defensivă. „Nusuntem interesaţi să capturăm nicio parte a unei alte ţări din afara teritoriului NATO”, a conchis el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici