Mark Zuckerberg spune că administraţia Biden a „presat” Meta să cenzureze conţinutul legat de Covid-19

Directorul general al Meta, Mark Zuckerberg, a susţinut că Facebook a fost „presat” de guvernul SUA să cenzureze conţinutul legat de Covid-19 în timpul pandemiei globale şi că regretă decizia companiei de a da curs cererilor.

Urmărește
1140 afișări
Imaginea articolului Mark Zuckerberg spune că administraţia Biden a „presat” Meta să cenzureze conţinutul legat de Covid-19

„În 2021, înalţi funcţionari ai Administraţiei Biden, inclusiv ai Casei Albe, au exercitat presiuni repetate asupra echipelor noastre timp de luni de zile pentru a cenzura anumite conţinuturi COVID-19, inclusiv umorul şi satira”, a scris Zuckerberg într-o scrisoare adresată Comisiei pentru justiţie a Camerei Reprezentanţilor din SUA. Şi, deşi a fost decizia Meta de a elimina sau nu conţinutul, continuă el, „presiunea guvernului a fost greşită şi regret că nu am fost mai deschişi în această privinţă”.

În timpul pandemiei, oficialii Facebook au stârnit furia celor care au criticat izolarea, vaccinurile şi utilizarea măştii de protecţie, deoarece au eliminat anumite postări, susţinând că acestea conţineau informaţii eronate legate de virus sau că contraveneau politicilor sale, scrie Bloomberg.

În total, Facebook a eliminat peste 20 de milioane de postări în aproximativ un an. Zuckerberg se alătură altor directori din domeniul social media, inclusiv lui Jack Dorsey, fostul CEO al platformei Twitter, care au deplâns cazurile anterioare de moderare a conţinutului care, în opinia lor, au mers prea departe.

Există o dezbatere globală în creştere cu privire la măsura în care companiile de social media ar trebui să supravegheze comentariile, imaginile şi alte conţinuturi postate de utilizatori. Unele platforme consideră că nu ar trebui să se implice atunci când vine vorba de a le spune utilizatorilor ce pot şi ce nu pot spune online, în timp ce unele guverne susţin că o atitudine excesiv de permisivă poate genera un comportament infracţional. Oficialii francezi l-au arestat pe cofondatorul Telegram, Pavel Durov, în cursul weekendului, susţinând că societatea nu a reuşit să combată în mod adecvat criminalitatea pe aplicaţia de mesagerie, inclusiv răspândirea de materiale cu abuzuri sexuale asupra minorilor.

În ajunul alegerilor prezidenţiale din SUA Zuckerberg se străduieşte, de asemenea, să pară nepartizan. „Scopul meu este să fiu neutru şi să nu joc un rol într-un fel sau altul - sau chiar să par că joc un rol”, a scris Zuckerberg în scrisoare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici