- Home
- Externe
- BUDAPESTA, (08.06.2015, 15:52)
- Mihai Draghici
Marş naţionalist maghiar în faţa Ambasadei României din Budapesta. Manifestanţii au denunţat Tratatul Trianon
Grupul naţionalist ungar Mişcarea 64 de Comitate (HVIM) a organizat duminică seară, la Budapesta, un marş de comemorare a 95 de ani de la semnarea Tratatului Trianon, manifestaţii strigând în faţa Ambasadei române "Ţinutul Secuiesc nu este România".
Urmărește
1406 afișări
Marş naţionalist maghiar în faţa Ambasadei României din Budapesta. Manifestanţii au denunţat Tratatul Trianon
Marşul a început în Piaţa Eroilor din Budapesta, participanţii având steaguri în culorile roşu-alb, specifice mişcării de extremă-dreapta din Ungaria.
De asemenea, unii manifestanţi aveau un steag al "Ţinutului Secuiesc, scandând "Jos Trianon!".
"Tratatul Trianon este cea mai mare eroare din istoria Ungariei", a declarat la începutul marşului Elod Novak, parlamentar şi vicepreşedinte al partidului radical Jobbik.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Papa Francisc îi avertizează pe liderii mondiali despre riscurile Inteligenței Artificiale și impactul asupra adevărului
-
Ponta, despre posibila sa candidatură: Nu candidez contra cuiva, o să iau decizia şi o să anunţ
-
Trump: Putin a vrut denuclearizarea
-
Trump la Davos: „Iubesc Europa”, dar „am nemulţumiri foarte mari” cu Uniunea Europeană
"Au existat oportunităţi de revizuire a Tratatului Trianon în ultimii 25 de ani, spre exemplu înainte de aderarea României la UE, dar au fost pierdute. Naţiunea ungară a fost trădată de partidele politice din secolul XX", a adăugat Novak.
Manifestanţii s-au oprit în faţa Ambasadei Serbiei, iar apoi în faţa reprezentanţei diplomatice a României. Aici au scandat: "Ţinutul Secuiesc nu este România!".
Tratatul Trianon ar putea fi totuşi revizuit în următoarele decenii, speră Gyula Zagyva, copreşedinte al HVIM: "Situaţia geopolitică a început să se îndrepte încet în această direcţie".
Tratatul de la Trianon, semnat în iunie 1920, a stabilit actualele frontiere ale Ungariei cu ţările vecine. În virtutea documentului, Ungaria a pierdut părţi importante ale teritoriului pe care îl avea în acea perioadă.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe