- Home
- Externe
- WASHINGTON, (06.11.2014, 15:52)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Martin Dempsey: NATO trebuie să apere ţări precum Republica Moldova, Ucraina, aflate în situaţie dificilă
NATO trebuie să suplimenteze prezenţa militară în estul Europei pentru a proteja statele membre, dar şi ţări precum Republica Moldova, Ucraina şi Georgia, aflate într-o situaţie "dificilă" din cauza atitudinii agresive a Rusiei, afirmă generalul Martin Dempsey, şeful Statului Major Interarme al SUA.
Urmărește
274 afișări
Martin Dempsey (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
"Rusia forţează limitele ordinii internaţionale", avertizează generalul Dempsey, citat de site-ul Defense.gov.
"Principala noastră responsabilitate se referă la angajamentele asumate în cadrul NATO, în special responsabilitatea care decurge din Articolul 5, care stipulează că un atac împotriva unui stat membru este un atac asupra tuturor. Cele 28 de state membre NATO sunt angajate în asumarea acestei responsabilităţi", a adăugat Dempsey.
Însă, potrivit lui Dempsey, o situaţie "dificilă" este în Republica Moldova, Georgia şi Ucraina, aflate între Alianţa Nord-Atlantică şi agresivitatea Rusiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu este susţinut de PNL pentru a fi candidatul coaliţiei de guvernare la Preşedinţie
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
-
Polonia urmează modelul Lituaniei şi stabileşte planuri de evacuare în masă în caz de război sau dezastre naturale
Pentru a aborda această provocare, armata Statelor Unite trebuie să asigure o prezenţă militară prin rotaţie. "Probabil va trebui să luăm anumite măsuri pe toate planurile - aerian, maritim şi terestru. Cred că va trebui să aducem în Europa forţele pe care le-am retras", subliniază Dempsey.
Efectivele trimise în Europa de Est nu trebuie să fie neapărat la un nivel "dramatic de mare". "Dar trebuie să fie suficient de substanţiale pentru a disuada agresiunea Rusiei împotriva aliaţilor NATO", a spus Dempsey.
La rândul său, generalul Philip Breedlove, şeful Comandamentului european al armatei SUA şi comandantul suprem al forţelor NATO din Europa, a declarat luni că Alianţa Nord-Atlantică trebuie să suplimenteze, temporar, prezenţa militară în Europa de Est, din cauza zborurilor "provocatoare" efectuate de Rusia în apropierea spaţiului european şi în contextul ameninţării reprezentate de grupul terorist Stat Islamic în Irak şi Siria. "Din cauza presiunilor intense pe care le resimţim acum în estul Europei şi în contextul măsurilor de garantare a securităţii aplicate în ţările baltice, în Polonia şi în România, avem nevoie de prezenţă militară suplimentară prin rotaţie", a argumentat generalul Philip Breedlove, citat de publicaţia Stars & Stripes, denunţând manevre ale Rusiei şi riscurile reprezentate de grupul terorist sunnit Stat Islamic în Irak şi Siria.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
SUA afirmă că Putin nu va renunța la Ucraina. Care sunt șansele unui acord de încetare a focului în 2025
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe