- Home
- Externe
- BERLIN, (10.05.2017, 19:09)
- Mihai Draghici
Martin Schulz cere crearea unui buget al zonei euro, pentru contracararea protecţionismului SUA şi a efectelor Brexit
Martin Schulz, liderul Partidului Social-Democrat (SPD) din Germania şi candidat la funcţia de cancelar, propune crearea unui buget comun al zonei euro ca soluţie pentru intensificarea creşterii economice, în contextul Brexit şi al politicilor protecţioniste ale Administraţiei Donald Trump.
Urmărește
4195 afișări
Martin Schulz cere crearea unui buget al zonei euro,pentru contracararea politicilor SUA şi a Brexit
"Dacă statele din zona euro vor să abordeze sarcinile comune, atunci ar fi logică ideea unui plan comun de finanţare", a declarat Martin Schulz, citat de publicaţiile Die Zeit şi Der Spiegel.
"Cine nu vrea politica protecţionistă a Statelor Unite, cine nu vrea ca Brexit să fie un succes trebuie să asume angajamentul aprofundării integrării în zona euro", a adăugat Martin Schulz.
"Uniunea Europeană şi, în primul rând, statele zonei euro trebuie să dezvolte o strategie concretă pentru dezvoltare, pentru intensificarea creşterii economice şi crearea de locuri de muncă", a subliniat Martin Schulz, fost preşedinte al Parlamentului European.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israel și SUA continuă la Doha negocierile privind acordul de încetare a focului în Gaza. Trump își menține avertismentul că „se va dezlănțui iadul în Orientul Mijlociu” dacă Hamas nu eliberează ostaticii până la învestirea sa de pe 20 ianuarie
-
Poliţiştii protestează în toată ţara. Unii donează sânge în loc să meargă la muncă
-
Donald Trump anunţă că se va întâlni „foarte repede” cu Putin după preluarea mandatului la Casa Albă
-
Românii au încheiat anul 2024 cu o inflaţie anuală de 5,1%
Comisia Europeană elaborează un plan pentru crearea unui buget al celor 19 state membre ale zonei euro, cu opţiuni în sensul stimulării investiţiilor şi combaterii şomajului, variantele urmând să fie anunţate în luna mai, a anunţat în aprilie Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte al Executivului UE. Comisia Europeană va prezenta diverse opţiuni pentru dezvoltarea instituţională în zona euro până la sfârşitul lunii mai. Bugetul zonei euro va fi numit "funcţia de stabilizare fiscală".
"Elaborăm un document în sensul finalizării Uniunii Economice şi Monetare (UEM) până la sfârşitul lunii mai, cu mai multe aspecte instituţionale, inclusiv o funcţie de stabilizare fiscală a zonei euro", a declarat Valdis Dombrovskis.
Conform planului de aprofundare a integrării în zona euro, noua structură instituţională ar urma să fie pregătită până în anul 2025, a spus Dombrovskis. Uniunea Europeană, care are 28 de state membre, are deja un buget, la nivelul de aproximativ 1% din PIB-ul total comunitar - circa 145 de miliarde de euro.
Fondurile sunt cheltuite în principal pe susţinerea agriculturii şi dezvoltarea regiunilor defavorizate din spaţiul Uniuni Europene. Comisia Europeană a adoptat în luna martie un plan de reformare a Uniunii Europene, preşedintele Jean-Claude Juncker prezentând cinci posibile direcţii ale Blocului comunitar, axate pe o cooperare a ţărilor în grade diferite, eventual prin concentrarea pe piaţa unică, pe apărare şi securitate.
Citeşte şi: Donald Trump a declarat că i se ”va mulţumi” pentru demiterea lui James Comey, directorul FBI
Citeşte şi: Kremlin: Decizia demiterii şefului FBI nu are nicio legătură cu Rusia, este o chestiune internă a SUA
Citeşte şi: Elveţia reintroduce restricţii pe piaţa muncii pentru români şi bulgari/ MAE şi Comisia Europeană îşi exprimă regretul faţă de activarea clauzei de salvgardare din Acordul privind libera circulaţie
Citeşte şi: Şeful Pentagonului critică suplimentarea capabilităţilor militare ruse în apropierea ţărilor baltice
Citește pe alephnews.ro: Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum afectează muzica modul în care iubești? Ana Maria Ambrosă, psiholog: „Muzica reflectă adesea trăsături de personalitate”
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce s-a descoperit pe cadavrul femeii ucise din Bragadiru. Medicii legiști au examinat trupul
CANCAN.RO
Cu cât se vinde o monedă de 5 lei pe OLX, în 2025. Poate fi o „comoară” pentru colecționari!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe