Măştile de protecţie, inamicul sistemelor de supraveghere. Soluţia vine din Rusia

  • Măştile de protecţie le dau bătăi de cap sistemelor de supraveghere
  • O companie din Rusia are deja soluţia
  • Sfatul unui specialist pentru îmbunătăţirea sistemelor
Urmărește
4275 afișări

Măştile de protecţie împotriva viruşilor, te protejează şi de sistemele de spraveghere.

Un studiu din SUA arată că purtarea măştilor le dă cu virgulă algoritmililor de recunoaştere facială, care dau o marjă de eroare cuprinsă între 5 si 50%.

Inteligentul sistem îţi scanează trăsăturile faciale şi măsoară distanţa dintre acestea.

Poartă corect masca de protecţie şi ai şanse să devii invizibil pentru sistemele de supraveghere.

O companie rusească spune că asta este o nimica toată şi că te pot identifica atunci cănd porţi masca printr-un  sistem care citeşte zona din jurul ochilor.

Directorul „Safety and Security Systems” îţi spune cum functionează aceste metode de scanare şi ce măsuri ar trebui luate pentru îmbunătăţirea sistemelor.

  •  „Sistemul este foarte precis. Probabil că sistemele care se înşeală folosesc drept ghidaj şi puncte din partea inferioară a feţei, care sunt în mod normal acoperite de mască şi atunci, lipsindu-le o mare parte din puncte, nu pot face o recunoaştere facială reală. Sistemele care recunosc persoanele atunci când poartă masca ar trebui să se orienteze pe partea superioară a feţei în special,  zona ochilor şi a frunţii”, explică Bogdan Buzdugan, director Safety and Security Systems.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici