MBDA a prezentat în premieră noua rachetă VSHORAD

MBDA a prezentat, în premieră, noua soluţie MANPADS (Man Portable Air Defence System) VSHORAD (Very Short Range Air Defence), aflată în curs de dezvoltare pentru armata italiană şi pregătită pentru a fi comercializată clienţilor de export, se arată într-un comunicat al companiei.

Urmărește
6891 afișări
Imaginea articolului MBDA a prezentat în premieră noua rachetă VSHORAD

Sursa foto: MBDA

„Noua rachetă VSHORAD este un interceptor supersonic, de tipul „trage şi uită”, echipat cu un cap de căutare (seeker) cu capacităţi de procesare a imaginilor. Poate viza avioane de luptă, elicoptere, drone de mici dimensiuni. Designul permite o integrare uşoară atât pe vehiculele actuale (VTLM2 cu turelă Leonardo), cât şi pe modele noi, echipate cu turele automate”, anunţă reprezentanţii companiei, motează Monitorul Apărării.

„Fiind portabilă, această soluţie VSHORAD va fi potrivită pentru paraşutişti şi forţe amfibii, oferind în acelaşi timp un avantaj tactic atunci când este montată pe vehicule militare. Acest sistem VSHORAD va fi integrat şi în Sky Warden, sistemul modular, scalabil şi evolutiv dezvoltat de MBDA pentru combaterea sistemelor aeriene fără pilot (C-UAS)”, se mai precizează în comunicat.

Sistemul este în curs de dezvoltare ca urmare a unei cerinţe operaţionale a armatei italiene pentru o rachetă portabilă de apărare aeriană cu rază foarte scurtă. Caracteristicile şi performanţele sistemului sunt pe deplin conforme cu standardele NATO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici