Procesul a început în anumite locaţii în ianuarie, a declarat luni compania din Chicago.
Restaurantele se luptă pentru a adăuga produse ”la modă”, pe bază de plante, pentru a atrage consumatorii preocupaţi de mediu, bunăstarea animalelor şi nutriţie.
Burgerul McPlant, în prezent, are mai multe topping-uri: brânză, salată verde, roşii, murături, ceapă, maioneză, muştar şi ketchup.
Produsul este gătit pe acelaşi grătar ca şi burgerii de carne de vită, a spus compania, prezentând o problemă pentru cei care urmează o dietă vegană. Burger King, deţinut de Restaurant Brands International Inc., s-a confruntat cu aceeaşi provocare în 2019, cu burgerii săi pe bază de soia gătiţi pe acelaşi aparat cu carnea de vită şi de pui. Alte lanţuri au procedat la fel, dar permit adesea clienţilor să solicite un alt grătar sau un cuptor cu microunde.
Testul în Suedia va dura până pe 15 martie, în timp ce cel din Danemarca se va desfăşura până pe 12 aprilie, potrivit Bloomberg.
Scandinavia este o piaţă cheie pentru alimentele de origine vegetală, cărora companiile le-au acordat prioritate. În 2018, Unilever a început să vândă îngheţate vegane Magnum în Suedia şi Finlanda.
Directorul executiv al McDonald’s, Chris Kempczinski, a numit alimentele pe bază de plante „o tendinţă continuă a consumatorilor”. Compania va fi „flexibilă” cu McPlant, care ar putea fi vândută ca burger, pui sau sandwich pentru micul dejun, a spus el.