Medicul lui Trump contestă sugestia că urechea i-a fost lovită de şrapnel, nu de glonţ

Fostul medic al lui Donald Trump de la Casa Albă a contestat vineri sugestia directorului FBI conform căreia şrapnelul, şi nu un glonţ, ar fi putut cauza rănirea urechii drepte a candidatului republican în timpul tentativei de asasinat în Pennsylvania la 13 iulie, conform Reuters.

Urmărește
455 afișări
Imaginea articolului Medicul lui Trump contestă sugestia că urechea i-a fost lovită de şrapnel, nu de glonţ

Medicul lui Trump contestă sugestia că urechea i-a fost lovită de şrapnel, nu de glonţ

Ideea conform căreia un glonţ a străpuns urechea lui Trump şi că acesta a scăpat de moarte cu doar un sfert de centimetru a devenit un element major al campaniei sale pentru Casa Albă. Mulţi dintre susţinătorii săi spun că faptul că a supravieţuit a fost o intervenţie divină, că Dumnezeu are grijă de Trump, iar Trump menţionează în discursurile sale faptul că a fost lovit de moarte.

„Am încasat un glonţ pentru democraţie”, le-a spus Trump susţinătorilor la un miting în Grand Rapids, Michigan, pe 20 iulie.

Ronny Jackson, medicul lui Trump atunci când acesta se afla la Casa Albă, a publicat o declaraţie la o zi după ce Trump l-a criticat pe directorul FBI, Christopher Wray, pentru că săptămâna aceasta le-a spus parlamentarilor americani că nu era clar încă dacă Trump a fost lovit de un glonţ, de şrapnel sau de sticlă.

„Nu există absolut nicio dovadă că a fost altceva decât un glonţ”, a scris Jackson, un aliat apropiat al lui Trump. „Directorul Wray greşeşte şi este nepotrivit să sugereze orice altceva”.

Jackson, care a declarat că a servit ca medic pe câmpul de luptă în Irak şi a tratat multe răni prin împuşcare în cariera sa, a monitorizat urechea rănită a lui Trump de la tentativa de asasinat.

Joi, Trump a folosit contul său de socializare Truth Social pentru a-l ataca pe Wray.

„Nu, a fost, din păcate, un glonţ care mi-a lovit urechea, şi a lovit-o puternic. Nu a fost sticlă, nu a fost şrapnel”, a scris Trump, adăugând: „Nu e de mirare că FBI-ul, cândva celebru, a pierdut încrederea Americii!”.

Jason Miller, un purtător de cuvânt al campaniei Trump, a declarat pentru Reuters că orice afirmaţie potrivit căreia Trump ar fi fost lovit de altceva decât de un glonţ este „o conspiraţie de rahat”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici