Medvedev propune extinderea mandatului prezidenţial în Rusia la şase ani

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a propus miercuri extinderea la şase ani a mandatului prezidenţial în Rusia, faţă de patru în prezent, în primul său discurs adresat naţiunii.

Urmărește
12 afișări
Imaginea articolului Medvedev propune extinderea mandatului prezidenţial în Rusia la şase ani

Medvedev propune extinderea mandatului prezidenţial în Rusia la şase ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a propus de asemenea extinderea mandatului membrilor Dumei de Stat (Camera inferioară a Parlamentului) de la patru la cinci ani.

Intervenind în faţa parlamentarilor şi a mai multor personalităţi ruse, el a propus "prelungirea duratei prerogativelor constituţionale ale preşedintelui şi Dumei, la şase şi respectiv cinci ani".

Anterior, el a afirmat că războiul din Georgia şi criza financiară internaţională sunt consecinţele politicii "arogante" a Statelor Unite.

Medvedev a mai declarat, în cadrul aceluiaşi discurs, că Rusia nu va face vreun pas înapoi în Caucaz.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici