"Cred că temperatura este pozitivă", a declarat preşedintele rus într-un interviu acordat BBC, postat duminică pe site-ul de Internet al Kremlinului.
"Este o temperatură de primăvară (în cadrul relaţiilor), cam ca afară", a continuat acesta, referindu-se la reapariţia soarelui la Moscova, de la sfârşitul lunii martie, după o iarnă lungă.
Medvedev a declarat că are pentru oamenii de afaceri britanici "un mesaj simplu şi scurt", că vor fi primiţi cu plăcere în Rusia.
Relaţiile dintre cele două ţări au devenit şi mai tensionate după moartea, la Londra, a lui Aleksandr Litvinenko, un rus cu o poziţie foarte critică la adresa Kremlinului, şi după refuzul Moscovei de a-l extrăda pe cel pe care autorităţile britanice îl suspectează de comiterea acestei crime, fostul agent KGB, Andrei Lugovoi.
Medvedev a subliniat că acest caz ar trebui abordat în cadrul legislaţiei ruse.
David Miliband a anunţat că Londra îşi menţine solictarea. "Nu putem renunţa la propriul nostru sistem judiciar. Sistemul nostru judiciar a declanşat cercetările. Nu este de competenţa mea să mă amestec sau să abandonez (acest caz)", a declarat ministrul britanic al Afacerilor Externe.
"În Marea Britanie a avut loc o crimă oribilă şi este just ca noi să simţim nevoia de a da curs acestui caz", a spus el.
Un alt conflict în care au fost implicate cele două ţări a fost acela în care poliţia rusă a constrâns, în ianuarie 2008, British Council, un organism cultural briranic, să îşi închidă toate birourile din Rusia, cu excepţia unuia singur.
Medvedev a declarat că British Council îşi va putea relua activităţile după ce îşi va soluţiona toate problemele legate de statutul său legal în Rusia.
"Singurul lucru pe care-l cer autorităţile ruse este ca legea să fie respectată", a declarat acesta.