Medvedev: Rusia va reacţiona din nou dacă cetăţenii săi sunt atacaţi

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a declarat vineri că Rusia va reacţiona din nou, în mod similar acţiunilor sale din Georgia, dacă cetăţenii sau forţele sale vor fi ţinta unor atacuri.

Urmărește
17 afișări
Imaginea articolului Medvedev: Rusia va reacţiona din nou dacă cetăţenii săi sunt atacaţi

Medvedev: Rusia va reacţiona din nou dacă cetăţenii săi sunt atacaţi (Imagine: Mediafax Foto)

"Dacă cineva continuă să ne atace cetăţenii, forţele noastre de menţinere a păcii, vom răspunde bineînţeles exact în acelaşi mod în care am făcut-o deja. Nu ar trebui să existe îndoieli în acest sens", a precizat preşedintele rus, în cadrul unei conferinţe de presă cu cancelarul german Angela Merkel, la Soci, sud-vestul Rusiei.

Merkel a criticat acţiunile Rusiei împotriva Georgiei, considerând incursiunea trupelor ruse în Osetia de Sud drept disproporţională.

"Unele dintre acţiunile Rusiei nu au fost proporţionale", a declarat cancelarul german.

"Trupele ruse ar trebui să se retragă din regiunile centrale ale Georgiei", a adăugat Merkel, precizând că o soluţie la acest conflict trebuie să respecte integritatea teritorială a Georgiei.

Medvedev a susţinut că este puţin probabil că cele două regiuni separatiste georgiene Osetia de Sud şi Abhazia vor mai vrea vreodată să facă parte din Georgia.

"Din nefericire, după ce s-a întâmplat, este puţin probabil că oseţii şi abhazii vor mai putea trăi într-un singur stat împreună cu georgienii", a declarat liderul de la Kremlin.

Forţele de menţinere a păcii vor garanta "voinţa cetăţenilor" din cele două regiuni, a subliniat Medvedev.

Referitor la acordul privind instalarea unor elemente ale scutului american antirachetă pe teritoriul polonez, Medvedev a afirmat că acesta este îndreptat în mod direct împotriva Rusiei.

"Decizia demonstrează în mod clar ceea ce am spus de curând", a subliniat preşedintele rus. "Desfăşurarea unor noi forţe antirachetă vizează Federaţia Rusă", a conchis Medvedev.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici