"Nu putem opune în nici un caz o viaţă stabilă reuşitei în privinţa a numeroase drepturi şi libertăţi politice", a declarat Medvedev, comentând, la cererea jurnaliştilor, situaţia în care statul garantează un anumit nivel de stabilitate pentru cetăţenii săi în schimbul loialităţii acestora.
"Nu putem opune democraţia saţietăţii", a subliniat el.
În timpul predecesorului lui Medvedev, Vladimir Putin, Rusia a cunoscut o perioadă de creştere economică puternică, dar în acelaşi timp a fost obiectul unei critici severe a Occidentului, care acuza autorităţile ruse de construirea stabilităţii economice cu preţul democraţiei pierdute.
Victoria lui Dmitri Medvedev la alegerile prezidenţiale ruse din 2008 a determinat analiştii să spere că Rusia va lua calea unor reforme mai liberale.
Potrivit purtătoarei de cuvânt a preşedinţiei, Natalia Timakova, şeful statului a acordat un interviu cotidianului Novaia Gazeta pentru a "aduce un sprijin moral" acestei publicaţii de opoziţie, a căreia jurnalistă vedetă, Anna Politkovskaia, a fost asasinată în 2006 la Moscova.
O altă jurnalistă a acestei publicaţii, Anastasia Baburova, a fost ucisă în plin centru al Moscovei la sfârştul lui ianuarie.
"Este unul dintre ziarele care a suferit cel mai mult. Crimele îngrozitoare nu-l pot lăsa pe preşedinte indiferent", a declarat Timakova, explicând motivele acestui interviu.