Melania Trump apără dreptul la avort în cartea sa de memorii

Melania Trump apără cu fervoare dreptul la avort în viitoarea carte de memorii: „Am purtat această convingere cu mine de-a lungul întregii mele vieţi de adult”, scrie fosta primă doamnă a SUA în cartea de memorii, potrivit The Guardian.

Urmărește
62 afișări
Imaginea articolului Melania Trump apără dreptul la avort în cartea sa de memorii

Melania Trump apără dreptul la avort în cartea sa de memorii

Melania Trump a făcut o declaraţie extraordinară într-o carte de memorii care va fi publicată la o lună de la ziua alegerilor: este o susţinătoare înfocată a dreptului femeii de a-şi controla propriul corp - inclusiv dreptul la avort.

„Este imperativ să garantăm că femeile au autonomie în a-şi decide preferinţa de a avea copii, pe baza propriilor convingeri, libere de orice intervenţie sau presiune din partea guvernului”, scrie soţia candidatului republican, în contextul unei campanii în care ameninţările lui Donald Trump la adresa drepturilor reproductive ale femeilor au jucat un rol central.

„De ce ar trebui ca altcineva decât femeia însăşi să aibă puterea de a determina ce face cu propriul corp? Dreptul fundamental al unei femei la libertate individuală, la propria viaţă, îi conferă acesteia autoritatea de a-şi întrerupe sarcina dacă doreşte”.

„Restrângerea dreptului unei femei de a alege dacă să întrerupă o sarcină nedorită este acelaşi lucru cu a-i refuza controlul asupra propriului corp. Am purtat această convingere cu mine de-a lungul întregii mele vieţi de adult”.

Rare opinii politice în public

Melania Trump şi-a exprimat rareori opiniile politice în public. Cartea, care o dezvăluie pe fosta primă doamnă ca fiind atât de ferm în dezacord cu majoritatea membrilor propriului partid, Melania, va fi publicată în SUA marţea viitoare.

Decizia sa de a include o exprimare completă a sprijinului pentru dreptul la avort este remarcabilă nu numai având în vedere apropierea sa de un candidat republican care candidează având o platformă anti-avort, ci şi având în vedere deteriorarea severă a drepturilor reproductive ale femeilor sub Donald Trump şi GOP.

În 2022, în cazul Dobbs v Jackson de la Curtea Supremă, trei judecători instalaţi când Donald Trump era preşedinte au votat pentru anularea cazului Roe v Wade, hotărârea care a protejat dreptul federal la avort din 1973. Statele conduse de republicani au instituit de atunci interdicţii draconice privind avortul.

Donald Trump a încercat atât să îşi asume meritele pentru decizia Dobbs - mult timp obiectivul central al donatorilor şi alegătorilor evanghelici şi catolici conservatori - cât şi să evite furia pe care a stârnit-o, afirmând că dreptul la avort ar trebui să fie decis de state.

Dar democraţii au obţinut o succesiune de victorii electorale făcând campanie pe această temă, chiar şi în statele conservatoare, iar ameninţările la adresa drepturilor reproductive, printre care ameninţările la adresa tratamentelor de fertilitate, inclusiv FIV, se dovedesc a fi problematice pentru republicani, de la începutul şi până la sfârşitul acestui an.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici