Membrii PLDM şi-au instalat corturile în faţa Guvernului moldovean

Poliţia a intervenit, miercuri, pentru a împiedica membrii Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova să îşi instaleze corturile în faţa Guvernului, dar situaţia a revenit la calm după ce Curtea de Apel a decis că autorizaţia de manifestaţie este legală, relatează Pro TV Chişinău.

Urmărește
15 afișări
Imaginea articolului Membrii PLDM şi-au instalat corturile în faţa Guvernului moldovean

Confruntări între poliţie şi membrii PLDM care şi-au instalat corturile în faţa Guvernului moldovean

Forţele de ordine şi-au motivat acţiunile prin faptul că autorizaţia eliberată liberal-democraţilor de către primărie a fost contestată de procurorul municipiului Chişinău.

"Până nu există o hotărâre, vă interzic să instalaţi (corturile), în caz contrar vom interveni în forţă", a declarat vicecomisarul poliţiei capitalei, Iacob Gumeniţă.

Avertizările forţelor de ordine au fost însă ignorate de cele câteva zeci de membri şi simpatizanţi ai PLDM.

După aproximativ o jumătate de oră în care tensiunea a ajuns la maxim, Curtea de Apel a respins contestaţia procurorilor, iar poliţia a fost nevoită să se retragă.

PLDM a instalat câteva corturi în Piaţa Marii Adunări Naţionale în cadrul unei campanii al cărei scop este să convingă populaţia să participe la vot. Corturile vor rămâne în faţa Guvernului până vineri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici